Slavlje Jovana Šljivića nakon vodećeg gola Zvezde (MN Press)
Slavlje Jovana Šljivića nakon vodećeg gola Zvezde (MN Press)

Mali korak za Zvezdu, veliki za Jovana Šljivića! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.04.24. | 20:50

Crveno-beli bez sjaja i muke protiv IMT-a – 2:0

Mali korak za Crvenu zvezdu, veliki za Jovana Šljivića. Bez karakterističnog sjaja, kakav očekuje Marakana, ali bez i malo muke crveno-beli su u okviru 28. kola Mozzart Bet Superlige savladali IMT i ostali ne bezbednih četiri boda viška u odnosu na večitog rivala – 2:0. Možda su učenici Vladana Milojevića ostali dužni navijačima za još neki gol i lep potez, ali kao da su želeli da ofanzvni arsenal sačuvaju za ono što dolazi – ključne utakmice u borbi za titulu.

Pamtiće dugo večerašnji susret Jovan Šljivić, još jedan Zvezdin biser rođen 2005. godine. Prvencem u Mozzart Bet Superligi i stalnim nuđenjem momak iz Kruševca pokazao je da bi mogao da krene utabanim stazama klasića, Jovana Mijatovića i Koste Nedeljkovića i donese Zvezdi igrački i finansjski benefit. Mladi vezista je u četvrtom minutu otvorio Traktoriste, da bi meč ranim golom u drugom poluvremenu zatvorio iskusni Milan Rodić.

Izabrane vesti

Uspeli su crveno-beli da na četvrtom uzastopnom meču ne prime gol, što je dodatni plus radionice Vladana Milojevića. Ovog puta velikom zaslugom Omrija Glazera koji je bravurom u 50. minutu sprečio već viđen pogodak Vladimira Radočaja. Marakana je konačno dočekala Žan Filip Krasoa u startnoj postavi, ali je reprezentativac Obale Slonoče ostao dužan. Imao je IMT nekoliko obećavajućih napada i kolosalnu šansu, predstavio se u korektnom izdanju, ne želevši da služi kao poligon za popravljanje gol razlike crveno-belih.

Kada je Jovan Šljivić, dobrim prvim dodirom i potom preciznom dijagonalom, pogodio mrežu IMT-a već u četvrtom minutu, sve je ukazivalo da se gostima sa Novog Beograda sprema potop. Nije trener gostiju Nebojša Jandrić odustao od svojih principa igre, jer su Traktoristi izlazili visoko, spremni da iskoriste svaku šansu za kontranapad. Crveno-beli su očarani dobrim taktičkim prikazom u samom uvodu meča, verovatno pomislili da će stizati do golova kada god to budu hteli.

Bilo je prostora na polovini IMT-a, ali je utisak sa strane bio da domaćin ne želi da ubrza i podgine broj obrtaja, svestan da će kvalitetom rešiti pitanje konačnog pobednika. Komplikovali su crveno-beli, sa vrlo zanimmljivim ofanzivnim potencijalom. Kao desnokrilni napadač Piter Olajinka je bio previše daleko od gola, ali je imao jasnu ulogu u sistemu Vladana Milojevića. Zatvarao je i kontre gostiju, ulazio u duele, dok se netremice pratio svaki potez Žan Filip Krasoa. Reprezentativac Obale Slonovače je zabeležio prvi start u trenerskoj eri Vladana Milojevića i bio blizu prvog gola u Mozzart Bet Superligi još od oktobra. Na prepoznatljiv način je smotao loptu pored dvojice čuvara sredinom prvog poluvremena, ali mu je udarac levom nogom odbranio Vukliš.

Rezervisanost u Zvezdinom timu, sa dvojicom bonusa, IMT je koristio za dobre napade iz nekoliko poteza. Bilo je to lepo za oko, ali krajnje neprofitabilno, jer je nedostajo ili završni pas, ili jači udarac. Mladi Šljivić oskoljen prvim golom u prvenstvu (deseti nastup) pokušao je još u dva navrata, bili su to suviše mlaki udarci. Odlučio se Vladan Milojević da u nedostatku Bukarija, Dragovića, Mijailovića i Endijaja, šansu pruži dvojici bonus igrača. Šljivić je, primera radi, bio mnogo prisutniji nego na teškim gostovanjima u Ivanjici i Nišu... Ali kada se sve sabere bilo je manjka tečne igre, možda i zbog 20 faulova u prvom poluvremenu.

Ako je bilo dileme, razrešio ih je Milan Rodić drugim pogotkom ovog proleća, pošto je iskoristio nesporazum Terzića i Kijevčanina, i potom udarcem levom nogom zatresaopogodio dalji ugao. Kasnije se istakao Omri Glazer i praktično otklonio sve dileme. Ostatak meča poslužio je trenerima dva tima, Milojeviću i Jandriću da isprobaju različite varijante i šansu ukažu momcima sa klupe.

CRVENA ZVEZDA – IMT 2:0 (1:0)

/Šljivić 4, Rodić 48/

Beograd

Stadion: Crvene zvezde

Sudija: Miloš Milanović

Gledlaca: 5000

Žuti kartoni: Spajić (Crvena zvezda), Lambulić (IMT)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer 7 – Mimović 6,5, Spajić 6, Điga 6, Rodić 6,5 – Kanga 6, Hvan 6,5 (od 59. Stamenić 6) – Olajinka 6,5, Ivanić 6, Šljivić 7 (od 59. Katai) – Kraso 6 (od 76. Sremčević).

IMT (4-2-3-1): Knežević 6 – Lutovac 5(od 61. L. Luković), Lambulić 5,5, Delević 5,5, Džinović 5,5 – Bastaja 5 (od 46. Ćirković 5,5), Kijevčanin 6 (od 46. Zulfić 5,5) – Krstić 5, Radočaj 5,5, Terzić 5 – M. Luković 5 (od 61. Jović). 

Igrač utakmice: Jovan Šljivić 7

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 28. KOLO

Utorak

Novi Pazar - TSC 3:4 (2:2)

/Ljajić 11, 15p, 90+4 - Pantović 9, Ćirković 24, Milosavljević 51, 55/

Vojvodina - Čukarički 1:1 (1:1)

/Ivanović 16 - Miladinović 25/

Železničar - Radnik 3:1 (3:1)

/Romanić 33 i 41, Pavlov 36 - Romanić 4/

Sreda

Mladost - Radnički 2:0 (1:0)

/Veličković 12, Udovičić 50/

Voždovac - Partizan 2:3 (0:1)

/Nešković 57p, Flemings 80 - Baždar 39, Filipović 75, Stojković 92/

Spartak ŽK - Radnički Niš 1:2 (0:1)

/Jamkam 67ag - Dele 17, Cvetković 84/

Crvena zvezda - IMT 2:0 (1:0)

/Šljivić 4, Rodić 48/

Četvrtak

17.30:(1,90) Napredak (3,40) Javor (4,30)



tagovi

FK Crvena zvezdaIMTJovan ŠljivićMilan Rodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara