Rahim Sterling (©Reuters)
Rahim Sterling (©Reuters)

Malo i dobrih vesti za navijače Barselone: Rahim Sterling pristaje na dolazak

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 11:49

Reprezentativac Engleske nije zadovoljan minutažom u Sitiju

Kada je u finišu letnjeg prelaznog roka Matje Alemani putovao u Mančester, u Španiji su bili uvereni da je sportski direktor Barselone otputovao po Edinsona Kavanija. Izgleda, da nije bilo tako...

SUBOTA, 20.45: (9.00) LUKSEMBURG (4.60) SRBIJA (1.43)

Izabrane vesti

Katalonski Mundo Deportivo u nedelju je objavio da posrnuli gigant tokom zime želi da osveži tim Danijem Olmom iz RB Lajpciga ili Rahimom Sterlingom iz Mančester Sitija, a dan kasnije konkurentski Sport, takođe odlično upućen u dešavanja na Nou Kampu, piše da je Alemani putovao u Englesku upravo zbog 26-godišnjeg krilnog napadača. Siti je, međutim, odlučio da ga zadrži jer nije doveden još jedan napadač pored Džeka Griliša - pre svih želja je bio Totenhemov Hari Kejn - ali se dodaje da su pregovori sa Sterlingom intenzivirani poslednjih nedelja i da on ima pozitivan stav po pitanju dolaska u Barselonu.

Upravo zbog Džeka Griliša koji ga je zakucao za klupu posle sezone u kojoj se već moglo nagovestiti da Pep Gvardiola nema preveliko poverenje u njega. U tekućoj sezoni proveo je samo 461 minut na terenu i dao jedan gol.

Englez bi, bar u prvom trenutku, bio jeftinija opcija od Olma, pošto bi na zadovoljstvo svih strana došao na pozajmicu, dok Lajpcig za španskog reprezentativca traži 75.000.000 evra, što nije suma koju Barselona može da izdvoji u ovom trenutku. Možda ni na leto...

S druge strane, iako Sterling ima godišnju platu oko 18.000.000 evra, to ne bi trebalo da predstavlja prepreku za Katalonce jer su se oslobodili visokih primanja Lionela Mesija i Antoana Grizmana.

U odsustvu povređenog Serhija Aguera, Barselonin napad trenutno predvodi Memfis Depaj, koji je dao tri gola u devet mečeva. Tu je još jedan novajlija, Luk de Jong sa jednim golom u šest nastupa, kao i starosedelac Martin Brajtvajt sa tri pogotka u četiri meča. Ansu Fati tek hvata zalet posle oporavka od povrede, a šansu je dobijao i 18-godišnji Austrijanac Jusuf Demir, koji još čeka na prvenac.

Da je Kataloncima neophodan golgeter u timu pokazuje i pogled na tabelu Primere - deveto mesto sa 12 bodova iz sedam mečeva, uz 11 datih golova. Još gore je stanje u Ligi šampiona, u kojoj je Barselona poražena dvaput po 3:0. Prvo od Bajerna, pa Benfike.


tagovi

Rahim SterlingMančester SitiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara