Mamardašvili (©Reuters)
Mamardašvili (©Reuters)

Mamardašvili sazidao Kineski zid, Valensija u Andaluziji konačno dočekala Almeidu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 22:04

Slepi miševi bili neprimetni do završnice. Hesus Vaskes promašio je mrtvu šansu, a pobedu za proboj čovek koji je do večeras bio bez gola u Primeri

Medeni mesec Giorgija Mamardašvilija nije gotov, potrajaće barem još malo. Makar do vikenda. Imao je jednu od najbitnijih uloga u pohodu Gruzina na Evropsko prvenstvo, umnogome je bio zaslužan što je selekcija sa Kavkaza u Tbilisiju ispisala istoriju, a ukoliko Valensija izađe na međunarodnu scenu – velike zasluge ići će na njegov račun.

Ruben Baraha je preporodio Valensiju, klub koji se borio za opstanak je spasao i doveo u poziciju da može da izađe u Ligu konferencije. I kada su Slepi miševi bili u minus fazi, i sada kada su opet konkurentni za evroscenu zajednički sadržalac je – džin iz Gruzije. Ušao je u mod kada nema lopte koju ne može da dohvati, skinuo je sve šuteve u Andaluziji, a klub sa Mestalje konačno je dočekao Andrea Almeidu i preskočio Betis – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Komšijske pomoći nije bilo, Granada nije učinila uslugu Betisu. A, nije da je bila bez šansi. Đerar Gumbao je uzdrmao konstrukciju gola, Fakundu Pelistriju je Giorgi Mamardašvili ukrotio udarac. Sprečio ga je da zatrese mrežu u situaciji ‘jedan na jedan’. Upravo sredinom drugog poluvremena urugvajsko krilo, koje je stiglo na pozajmicu iz Mančester junajteda, pravilo je strahovite probleme Valensiji.

Prolazio je po bokoviama, ulazio u sredinu Fakundo Pelistri, tražio i jedanaesterac… Ali, autoritativno je glavni arbitar odmahnuo rukom. Div sa Kavkaza je čuvao Valensiju, koja za čitavo prvo poluvreme nije pripretila. Ništa bolje nije bilo ni u nastavku dok Ruben Baraha nije izvršio izmene. Ubacio je Hesusa Vaskesa i Andrea Almeidu i – pogodio. Polovično.

Prvu veliku šansu Valensija je imala preko Hesusa Vaskesa. Naleteo je na odbitak i lansirao loptu preko prečke. Samo nekoliko minuta kasnije gosti su imali korner, portugalski vezista Andre Almeida pokupio loptu na ivici kaznenog prostora, izbacio čuvara u prijemu i raspalio. Felširao je loptu, poslao je u mrežu i pogodio za tri boda i sedmo mesto. Bio je to njegov prvi gol u Primeri ove sezone. Ali, kakav trenutak…

PRIMERA – ODLOŽENI MEČ 26. KOLO

Četvrtak

Granada - Valensija 0:1 (0:0)

/Almeida 77/



tagovi

ValensijaGranadaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara