Pioli i Ibrahimović (© Reuters)
Pioli i Ibrahimović (© Reuters)

Mandžukić i Ibra mogu zajedno: Ne napada se titula samo sa dobrim momcima

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.21. | 01:46

Stefano Pioli i Paolo Maldini o najnovijem pojačanju Milana

Dva ugriza lava da Stefano Pioli mirno spava. Kad se probidi ugledaće Marija Mandžukića u svlačionici i proširiti napadački arsenal Milana u pohodu na deset godina čekanu titulu. Postaće iskusni Hrvat tokom utorka patner Zlatanu Ibrahimoviću, bar malo rasteretiti najboljeg strelca Rosonera (dva gola za pobedu na Sardiniji), mada trener lidera Serije A uverava da njih dvojica mogu da dejstvuju zajedno.

Da jedan drugom nisu konkurencija, već podrška.

Izabrane vesti

Nikad nisam porekao mogućnost da igraju zajedno. Ako imamo stav, možemo da istrčimo na teren i sa trojicom, ponekad i četvoricom napadača. Imajući u vidu kadrovske probleme, povrede, kartone i slučajeve zaraze virusom korona, mnogi momci su tokom sezone igrali iznad mogućnosti i povređivali se. Ovako, što nas je više to je bolje“, diplomatski će Pioli, mada na osnovui njegovih reči deluje da dva iskusna centarfora mogu istovremeno da budu na teren.

Biće to sudar fudbalera sličnog temperamenta, zbog čega se javnost u Italiji pita da li će Mandžukićev dolazak narušiti odnose u ekipi.

„Ibra mi je rekao da će se pobrinuti da Marija drži na distanci“, u šaljom tonu nastavio je Pioli, pre nego što je ozbiljnim tonom ispoljio zahvalnost rukovodiocima što su reagovali na tržištu i doveli slobodnog fudbalera za platu od 1.800.000 evra do kraja sezone. „Čelnici su pokazali koliko su ambiziozni, koliko im je stalo da Milan vrate na vrh. Mandžukićev potpis je pokazatelj da se krećemo u tom smeru. Rekao sam im da nije važan broj minuta koliko će provesti u igri, već kakav će nam kvalitet doneti. Kad mi je predočio opciju da Mario potpiše, odmah sam se saglasio. Rzagovarao sam i sa napadačem, motivisan je, pravi je pobednik“.

Prema informacijama iz Italije, Mandžukić će zadužiti čuvenu „devetku“, rešen da zbaci prokletstvo tog broja. Od 2011. kad su Rosoneri poslednji put osvojili Skudeto, „devetku“ su nosili Alešandre Pato, Alesandro Matri, Fernando Tores, Matija Destro, Luiz Adrijano, Đanluka Lapadula, Andre Silva, Gonzalo Iguain i Kšištof Pjontek. Niko se nije proslavio... Nije ni Mario Mandžukić bilo ko. Dokazan šampion. Sa Dinamom iz Zagreba, Bajernom, Juventusom.

Možda i sa Milanom? Posebno ako „klikne“ sa Ibrom. Sličnog su karaktera, jedna od dilema među pristalicama slavnog kluba je hoće li se naći na istim talasnim dužinama sa Šveđaninom.

Znamo dobro Mandžukićev karakter, pričali smo s njim. A ne pitamo igrače koga ćemo da dovedemo, to rešavamo na nivou kluba. U fudbalu, nisu vam dovoljni samo dobri momci. Ne kažem da Mario nije dobar, ali ekipa mora nekad da se osloni na osobu koja se po karakteru od nje razluikuje“, objašnjava Milanov direktor Paolo Maldini potrebu za još malo agresije u timu Milana.


tagovi

Stefano PioliMario MandžukićZlatan IbrahimovićPaolo Maldini

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara