Dris Mertens (Reuters)
Dris Mertens (Reuters)

Maradonin duh ušao u Drisa Mertensa! Napolijev šou oduvao Lacio, ovo je ta sezona za skudeto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.11.21. | 22:42

Napolitanci samostalno preuzeli čelo tabele

Nije mogao da bude bolji dan za Napoli i njegove navijače!

Prvo je Milan doživeo fijasko protiv Sasuola i otvorio im put da samostalno preuzeo vrh tabele. Potom je uoči duela protiv Lacija na stadionu „Dijego Maradona“ otkrivena bista najvećeg božanstva Napulja i pokuljale su emocije i sećanja. A onda su se i fudbaleri Napolija potrudili da veče dobije savršen epilog.

Izabrane vesti

Predvođeni Drizom Mertensom koji je igrao kao da je u njega ušao Maradonin duh, Napolitanci su furioznom igrom u prvom poluvremenu deklasirali Lacio 4:0 i osamili se na čelu tabele. Belgijanac je postigao dva prelepa gola i ulepšao veče za pamćenje posle kojeg Napoli može legitimno da se nazove prvim favoritom za skudeto čekanim još od Maradoninih igračkih dana.

Napoli je Rimljane dočekao bez povređenog najboljeg strelca Viktora Osimena a njegovo mesto u startnih 11 je zauzeo Dris Mertens koji više nema minutažu kao nekada. Ove sezone je tek jednom do večeras bio starter u prvenstvu.

Čekao je šansi i eksplodirao večeras!

Upravo je on u sedmom minutu započeo akciju, a kasnije izazvao i haos u odbrani Lacija koji je iskoristio Pjotr Zjelinski da snažnim šutem dovede Napolitance u vođstvo. I počeo je Mertensov šou!

U desetom minutu je Mertens u stilu Maradone pobacao protivničke fudbalere na zemlju i majstorskom završnicom duplirao vošđstvo. Prvo je „poslao po burek“ Danila Kataldija, potom prodao lažnjak i „bacio na dupe“ Patrika, a onda veštinom pravih majstora zatresao mrežu Reine.

I to nije bilo najbolje što je spremio za večeras!

Taman kada je Lacio nagrnuo svim silama da smanji rezultat i kada je preuzeo incijativu, Mertens ga ja nokautirao novom majstorijom. Napali su Lacijali svim silama, Imobile je imao šansu, Ospina je spektakularnom intervencijom sprečio gol posle šuta Luisa Alberta, da bi na kraju Aćerbi pogodio prečku.

I stigla je kazna iz magičnog repertoara omalenog Belgijanca. Fantastičnim šutem iz prve sa nekih 17 metara je poslao neodbranjiv hitac preko Pepea Reine pod prečku Lacijevog gola. Rimljanima više nije spasa...

Napoli je sa uraganskih 3:0 za pola sata potpuno ošamutio nesrećne Lacijale koji se više nisu vratili u utakmicu. Napolitanci su do kraja rutinski kontrolisali meč i rezultat. A šlag na trtu je stavio čovek sa verovatno najboljim šutem sa distance u evropskom fudbalu. Španski vezista Fabijan Ruiz je sinonim za niske i poluniske plasirke van kaznenog prostora. Ovo večeras mu je bio četvrti gol u sezoni. I sva četiri je dao sličnim udarcima van šesnaesterca. Nijedan igrač u ligama petice nema takav učinak u toj kategoriji.

Napoli je zaseo na čelo tabele sa tri boda više od Milana i četiri od Intera. Maradonin duh kao da je večeras ušao u Napolitance i vodi ih ka skudetu...

SERIJA A – 14. KOLO

Petak

Kaljari - Salernitana 1:1 (0:0)

/Pavoleti 73 - Bonacoli 90/

Subota

Empoli - Fiorentina 2:1 (0:0)

/Bandineli 87, Pinamonti 89 - Vlahović 57/

Sampdorija - Verona 3:1 (0:1)

/Kandreva 51, Ekdal 77, Muru 90 - Tamez 37/

Juventus - Atalanta 0:1 (0:1)

/Zapata 28/

Venecija - Inter 0:2 (0:1)

/Čalhanoglu 34, Martinez 90+6pen/

Nedelja

Udineze - Đenova 0:0

Milan - Sasuolo 1:3 (1:2)

/Romanjoli 21 - Skamaka 24, Kjer 33 autogol, Berardi 66/

Specija - Bolonja 0:1 (0:0)

/Arnautović 83/

Roma - Torino 1:0 (1:0)

/Abraham 32/

Napoli - Lacio 4:0 (3:0)

/Zjelinski 7, Mertens 10, 29, Ruiz 85/



tagovi

Dris MertensFabijan Ruiz Penja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara