Marko Asensio (©Reuters)
Marko Asensio (©Reuters)

Marko Asensio pred izborom: Transfer od 30.000.000 ili godina neizvesnosti – Real ne nudi duži boravak

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.07.22. | 10:01

U sličnoj situaciji i Dani Sebaljos

Pominjale su se tri opcije, jedna je ipak otpala. Ona kojoj se Marko Asensio najviše nadao. Real je odlučio: nema novog ugovora za 26-godišnjeg fudbalera, iako to znači da će narednog leta moći da ode kao slobodan igrač.

Druga opcija je da pronađe klub spreman da plati 30.000.000 evra za obeštećenje. Takvog zasad nema – mada su se pominjali i Liverpul i Milan, koji čini se nema para za takvu operaciju – delom i zato što se sam Asensio nadao ostanku u Madridu.

Izabrane vesti

Kraljevski klub je zauzeo drugačiji stav. Mladi Brazilci u sastavu Karla Ančelotija svakako su već skratili minutažu Asensiju i u njima Real vidi budućnost. Ako Asensio ostane na stadionu „Santjago Bernabeu“ rizikuje klupu za rezervne igrače, možda i gubitak mesta u reprezentaciji Španije, iako je do sada uživao poverenje selektora Luisa Enrikea.

U sličnoj situaciji je i Dani Sebaljos, s tim da on nije tako siguran u državnom timu. A ni u Realu. Kao i Asensiju, ni njemu neće biti ponuđen produžetak saradnje koja ističe sledećeg leta. Sebaljosev slučaj se razlikuje u tome što on sam forsira povratak u Betis, baš kako bi bio deo reprezentacije na Mundijalu.

Karlo Ančeloti će svakako računati na njih ako ostanu, kao što je prošle radio sa Geretom Bejlom, Marselom i Iskom. Nisu bili standardni, ali nije ni da su bili precrtani.

Dakle, Marko Asensio na prodaju. Za cenu od 30.000.000 evra čini se dobar ulov?


tagovi

Marko AsensioLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara