Svetozar Marković (©Starsport)
Svetozar Marković (©Starsport)

Marković se izborio za Partizan: U Olimpijakosu su mislili da ovde ne mogu da napredujem

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.20. | 11:12

„Nisam želeo nigde drugo na pozajmicu“, kaže Svetozar

Borba Partizana i Olimpijakosa oko Svetozara Markovića trajala je skoro dva meseca i završena je u poslednjim satima prelaznog roka.

Pored toga što uprave dva kluba nisu više u toliko dobrim odnosima kao pre dve-tri godine, u Atini su smatrali da bi odlazak Markovića na pozajmicu u Superligu Srbije bio korak unazad u njegovom razvoju.

Izabrane vesti

Tražili su neke druge opcije za mladog reprezentativca, a na kraju su se predali i na njegovo insistiranje potpisali selidbu u Partizan.

Svi znaju da je moja velika želja bila da se vratim u Partizan. Pregovori nisu bili laki, trajali su više od mesec i po dana. Iako sam igrač Olimpijakosa, bio sam pozajmljen Larisi i prvo sam morao da raskinem ugovor s njima, što sam uspeo da uradim bukvalno tri dana pred kraj prelaznog roka. U Olimpijakosu su smatrali da ovde nema dovoljno jakih utakmica da bih mogao da napredujem, ali pošto za mene u glavi nije postojala nijedna druga opcija i nisam želeo da odem nigde drugo na pozajmicu osim u Partizan, na kraju su se kockice složile“, ispričao je Marković za klupski sajt.

Novo Mozzartovo iznenađenje - džekpot na klađenju uživo

Iako se nije naigrao u dresu Olimpijakosa, niti Larise, mladi fudbaler veruje da je danas bolji igrač nego što je bio kada se odselio u Atinu.

Mislim da sam napredovao ovih godinu i po dana koliko sam bio u Grčkoj. Iako nisam igrao konstantno prvih sedam meseci, od januara ove godine do kraja prvenstva u Larisi sam odigrao sve utakmice i to mi mnogo znači“.

Na dovođenju Markovića je insistirao novi trener Partizana Stanojević, pogotovo zbog toga što štoper crno-belih ulazi u konkurenciju „bonus“ igrača.

Šefa Stanojevića sam upoznao kada sam bio u Beogradu da bih potpisao ugovor. Znam šta očekuje od mene, ali ćemo pričati tek kada se pridružim ekipi i počnem da treniram sa njima“.

Deo ekipe u kojoj je Marković igrao u prvom mandatu u Humskoj je i dalje tu, pa veruje da mu neće biti potrebno mnogo vremena da se uigra sa timom.

Nisam igrao tri meseca, bio sam i povređen, ali je to iza mene i spreman sam. Mislim da ću se brzo prilagoditi ekipi i šefovim zahtevima, jer ima dosta igrača koji su tu kao i pre godinu i po dana“, smatra Marković, koji je trenutno sa mladom reprezentacijom Srbije.


tagovi

FK PartizanSvetozar MarkovićSuperliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara