Marselj završio još dva pojačanja, blizu je granice od 70.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 19:49

Golman i špic

Ako izuzmemo nedodirljivi i prebogati Pari Sen Žermen, Olimpik iz Marselja radi najatraktivniji prelazni rok ovog leta u ostatku fudbalske Francuske.

Klub sa Velodroma je danas završio još dva pojačanja. Jedno je dogovoreno, drugo je zvanično potvrđeno.

Izabrane vesti

Ugovor sa Marseljom je potpisao španski golman Ruben Blanko iz Selte. On je prošle sezone bio na pozajmici u Marselju, a sada ga je francuski klub otkupio za oko 2.000.000 evra. Blanko će biti alternativa za zemljaka Pau Lopeza. U Selti nije imao mesta s obzirom da se oporavio iskusni Agustin Markezin, a da klub iz Viga traži još jednog golmana i to će najverovatnije biti Alban Lafon iz Nanta.

Mnogo veće pojačanje za Marselj će biti senegalski špic rođen u Francuskoj, Iliman Endiaje (23). Danas je dogovoren njegov povratak iz Šefild Junajteda za oko 17.000.000 evra. Endiaje je dete Marselja, ponikao je u klubu ali je otišao sa 14 godina, otišao u Senegal i onda posle dve godine stigao u Englesku. Probijao se kroz manje klubove i dogurao do Šefild Junajteda. Odigrao je dve ozbiljne seniorske sezone za popularne Oštrice, a u prošloj je blistao i sa 11 golova i 14 asistencija bio među najzaslužnijima za plasman u Premijer ligu.

Danas je u Londonu održan ključni sastanak čelnika Šefilda, Marseljovog direktora Pabla Longorije i igračevih agenata. Dogovoreni su visina obeštećenja i petogodišnji ugovor, a Endiaje će večeras doputovati na jug Francuske i sutra obaviti lekarske preglede i potpis ugovora.

Transferima Endiajea i Blanka, Olimpik iz Marselja je došao do barijere od skoro 70.000.000 evra potrošenih u ovom prelaznom roku. Po 13.000.000 evra su izdvojili za Votfordovo krilo Ismailu Sara i Atletikovog levog beka Renana Lodija. Za otkup Ruslana Malinovskog od Atalante su platili 10.000.000 evra, a za Amina Harita iz Šalkea duplo manje. Još 8.000.000 evra ih koštala kupovina Žofrija Kondogbije od Atletika, a iz Čelsija je kao slobodan igrač stigao Pjer Emerik Obamejan.

Od bitnijih igrača su ovog leta izugbili Aleksisa Sančeza, Dimitrija Pajeta i Seada Kolašinca kojima su istekli ugovori, te levog beka Nuna Tavareša koji se vratio sa pozajmice u Arsenal.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Iliman Endijaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara