Matić 2023: Sa Nemanjom po trofeje

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.07.20. | 12:12

Srpski reprezentativac ozvaničio ostanak u Mančesteru

Tri, pa tri. Došao je leta 2017. iz Čelsija na izričit zahtev Žozea Murinja, ali Nemanja Matić je potvrdio da nije vezan isključivo za trenera, posle jo-jo efekta izborio se za važnu ulogu i pod komandom Olea Gunara Solskjera, u martu je Mančester junajted aktivirao opciju produžetka saradnje na godinu dana, a danas dodatno „vezao“ srpskog reprezentativca, potvrdivši da je s njim potpisao novi ugovor, do leta 2023.

Iskusni vezista je dosad 114 puta nosio dres Crvenih đavola i ta brojka će samo da raste.

Izabrane vesti

Izuzetno sam srećan što nastavljam saradnju sa ovako velikim klubom. Kao igrač, i dalje mogu dosta toga da doprinesem i postignem u karijeri, bila bi mi velika čast da u toj misiji uspem sa Mančester junajtedom. Imamo uzbudljiv tim, dobar miks mladosti i iskustva, a u svlačionici vlada drugarstvo. Trenutno smo u ključnom delu sezone i igramo dobro. Borićemo se da završimo Premijer ligu što bolje plasirani i time učinimo naše navijače ponosnim“, rekao je Matić pošto se obavezao da na Old Trafordu ostane još tri sezone.

Na taj način u vodu su pale priče da bi tokom predstojećeg prelaznog roka mogao da promeni sredinu. Najčešće se kao njegova naredna destinacija pominjao Inter, u nekim varijantama želela ga je i Roma, čak i Bajern iz Minhena, ali je jasno da je budućnost 31-godišnjeg centralnog veziste u Engleskoj, gde je stacioniran od januara 2014.

Oduševljen sam što je Nemanja potpisao novi ugovor. Znam da će njegovo iskustvo, liderske sposobnosti i profesionalizam biti od neprocenjivog iskustva mladom i talentovanom timu. Jaki smo na sredini terena, a baš su tu Matićeve karakteristike ključne. Nemanja je tri godine u Junajtedu i dobro razume vrednosti kuba. I dalje veoma ambiciozan i posvećen, što je od vitalne važnost da u predstojećim godinama ostvarimo ciljeve kojima težimo“, pojasnio je posle svečanog čina Ole Gunar Solskjer, trener Crvenih đavola.



tagovi

Nemanja MatićOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara