Fudbaleri Libereca (©AFP)
Fudbaleri Libereca (©AFP)

Meč za Evropu: Liberec u prednosti, ali Mlada nije naivna

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.07.20. | 13:55

Plej-of za Ligu Evrope danas na programu u Češkoj

Slavija i Plzenj u kvalifikacije za Ligu šampiona, Sparta i Jablonec u kontinentalno vojevanje za Ligu Evrope, a još jedna karta iz Češke koje vodi na internacionalnu scenu dobiće večeras korisnika. Liberec i Mlada Boleslav suočiće se u meču koji donosi plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Igra se jedna utakmica i domaći teren mogao bi da bude ključna prednost za Slovan (17.00).

Ovi rivali sastali su se pre mesec dana na istom mestu, na stadionu u Nisi, i nije bilo pobednika (2:2). Pre tog okršaja Liberec je šest puta zaredom pobedio Bolku.

Izabrane vesti

U poslednjem kolu plej-ofa u Plzenju, trener Slovana Pavel Hoftih žrtvovao je rezultat čuvajući važne adute za ovaj duel.

"U Plzenju, čak i u najboljem našem izdanju, imali bismo male šanse za remi. Trebalo nam je da odmorimo igrače, mentalno. Sve ekipe su već odavno na rezervi. Sezona nam je beskonačno duga nakon pauze usled virusa korona, ali bićemo spremni za meč. Radi se o jednom meču i mi imamo prednost domaćeg terena. Međutim, odlučiće to koji tim će imati više moralne i fizičke snage", rekao je trener Libereca Hoftih.

Kao i pre godinu dana, Mlada Boleslav pobedila je u grupi za Evropu, baraža koji igraju ekipe plasirane od sedmog do desetog mesta. Bolka je najpre eliminisala Češke Budejovice, a zatim Bohemijans. Prošle sezone Mlada je stigla je do cilja, odlaska u Evropu, pobedivši 1:0 u finalu Banjik u Ostravi.

"Prošle godine je bilo drugačije. Imali smo kvalitetan tim. Sada, nakon zimskih odlazaka, bili smo više u magli i u formu smo ušli tek na kraju. Činjenica da sistem omogućava da se borimo za Evropu, čak i na desetom mestu je, naravno, lepa. Ali moram da priznam da nam to nije bio prioritet posle silnih odlazaka tokom zime. Tok prolećne sezone bio je veoma nestandardan i daleko od naših očekivanja, ali ipak ga možemo uspešno završiti u finalnom meču godine. Daćemo sve od sebe za to. Liberec igra atraktivan fudbal, ali nedavno smo odigrali pristojnu utakmicu i remizirali 2:2", ocenio je kormilar Bolke Jožef Veber.

Zbog trenutnih mera protiv širenja korona virusa, najviše 5.000 ljudi uključujući sve igrače i članove timova, može da prisustvuje meču.



tagovi

Mlada BoleslavSlovan LiberecČeška 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara