Foto: Reuters
Foto: Reuters

Medison načeo, Barns dokusurio, Vili falio Griliš (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.21. | 16:59

Lester bar do večeras na drugoj poziciji Premijer lige

Džejmi Vardi, Džejms Medison, Harvi Barns. U prvoj utakmci sezone sa Aston Vilom bili su poprilično tihi, ali domaćin je u Birmingemu video zašto je Lestervo napadačko sveto trojstvo u stanju da probije oklop maltene bilo koje odbrane u Premijer ligi. U prethodnom kolu uništili su Liverpul na King Pauer stadionu, nedelju dana kasnije protiv Vile pokazali da ih ove sezone gostovanja izrazito inspirišu - 1:2.

Lisice su maksimalno iskoristile činjenicu da je domaćin igrao bez lidera i najkorisnijeg fudbalera Džeka Griliša. To se osetilo u kreaciji na protivničkoj polovini, pa je Lester mogao nešto opuštenije da se posveti napadima na gol rivala. Smestio je dve lopte u mrežu Emilijana Martineza sredinom prvog poluvremena, u razmaku od četiri minuta.

Izabrane vesti

Barns je predao loptu u noge Medisonu, a ofanzivni vezista savršeno precizno pogodio sa kapice šesnaesterca zavukavši loptu uz samu stativu. Otkako je 2018. godine debitovao u Premijer ligi, nijedan fudbaler engleske elite nije postigao više golova van kaznenog prostora od Medisona, čak 11.

Džejmi Vardi danas nije uspeo da se pomeri sa brojke od 12 pogodaka, ali daleko od toga da nije dao dovoljan doprinos za dupliranje prednosti. U svom stilu natrčao je na ničiju loptu u šesnaestercu i primorao Martineza na intervenciju posle koje je Barns rutinski zakucao loptu pod prečku. Potvrda sjajne forme mladog Engleza koji sa 13 pogodaka, zauzima drugo mesto liste strelaca Lestera, tik iz Vardija (14). Uz to, Barns je na poslednjih 11 mečeva premijer lige učestvovao u devet golova - postigao je šest i namestio tri.

Tada je delovalo da bi Lester mogao da uništi Vilu u Birmingemu. Umesto toga primio je gol odmah po startu drugog dela. Target je centrirao, Mekgin možda okrznuo loptu, a Traore ju je ćušnuo u gol. Ispostavilo se da je bez Džeka Griliša, to bio maksimum ekipe Dina Smita.

Lester je bar do večeras skočio na drugu poziciju, dok Mančester Junajted ne odigra svoj duel protiv Njukasla. Nastavili su izabranici Brandana Rodžersa sigurno da koračaju ka Ligi šampiona, ali im je raspoloženje sredinom drugog poluvremena u određenoj meri povredila povreda Džejmsa Medisona. Nije delovalo da je ozbiljnije prirode.

PREMIJER LIGA – 25. KOLO

Petak

Vulverhempton - Lids 1:0 (0:0)

/Melije 65ag/

Subota

Sautempton – Čelsi 1:1 (1:0)

/Minamino 33 – Maunt 54pen/

Barnli - VBA 0:0

Liverpul - Everton 0:2 (0:1)

/Rišarlison 3, Sigurdson 82pen/

Fulam – Šefild junajted 1:0 (0:0)

/Lukman 61/

Nedelja

Vest Hem - Totenhem 2:1 (1:0)

/Antonio 5, Lingard 47 - Moura 64/

Aston Vila - Lester 1:2 (0:2)

/Traore 47 - Medison 19, Barns 23/

17.30: (6,00) Arsenal (4,00) Mančester Siti (1,58)

20.00: (1,33) Mančester Junajted (5,20) Njukasl (9,00)

Ponedeljak

21.00: (1,85) Brajton (3,40) Kristal Palas (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aston VilaLesterDžejms Medison

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara