Žan Kler Todibo (©Reuters)
Žan Kler Todibo (©Reuters)

Megvajer nije pokvario planove Ten Hagu, Junajted za novog štopera sprema 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.08.23. | 14:26

Žan Kler Todibo sve bliži Old Trafordu

Kapitensku traku mu je skinuo odmah po dolasku, ali je Erik Ten Hag pružio šansu Hariju Megvajeru da se dokaže i zasluži mesto u timu. Nije drugi najskuplji defanzivac svih vremena uspeo, precrtao ga je holandski stručnjak, odlučio da dovede novog defanzivca i vrlo je blizu da zacrtano ostvari. Kako piše Ekip, Žan Kler Todibo je sve bliži prelasku na Old Traford.

Štoper Nice je već neko vreme na radaru čelnih ljudi Junajteda, skauti mančesterskog kluba gledali su ga protiv Lila na otvaranju sezone u Ligi 1 i očigledno bili zadovoljni onim što je 23-godišnji defanzivac pokazao, ali su na Old Trafordu u prethodnom periodu prvenstveno bili fokusirani na odlaske.

Izabrane vesti

Megvajer je bio jedan od onih koji je trebalo da ode (pred odlaskom je Erik Baji), čak je Junajted prihvatio ponudu Vest Hema, ali engleski reprezentativac nije uspeo da dogovori lične uslove i posao je propao. No, Megvajerov neplanirani ostanak nije ugasio Ten Hagovu želju za pojačanjem u odbrani. Rafael Varan i Lisandro Martinez su projektovani kao starteri, veruje holandski stručnjak i Viktoru Lindelofu, ali želi još jednu, četvrtu opciju, uprkos mogućnosti da sa Džonijem Evansom produži ugovor do kraja sezone. Jer, ipak će njegov tim učestvovati u četiri takmičenja ove sezone.

Opcija je bio i Benžamen Pavar, međutim, francuski defanzivac trenutno je bliži Interu, pa se Junajted bacio na angažovanje bivšeg štopera Barselone. Prerano je transfer na Nou Kamp stigao za Todiboa, svega 19 godina imao je kada ga je katalonski klub od Tuluza kupio za milion evra. Nije uspeo da se izbori za veću minutažu, kako u Kataloniji, tako i na šestomesečnim pozajmicama u Šalkeu i Benfiki, pa su u Barseloni procenili da Todibo nema štofa za velike stvari.

Nica ga je dovela posle uspešne pozajmice baš iz katalonskog kluba za 8.500.000 evra, a sada bi od Todiboove prodaje mogla da inkasira 40.000.000 evra, ističe Ekip. Ne bi, doduše, čitava suma otišla u kasu kluba sa Azurne obale, jer Barsa je sačuvala 20 odsto od narednog transfera. Kako bilo, bio bi to odličan posao za francusku ekipu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Žan Kler TodiboMančester JunajtedNica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara