Hari Megvajer (Reuters)
Hari Megvajer (Reuters)

Megvajer se vratio grupnim treninzima pred evro premijeru protiv Hrvatske

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 17:30

Engleska javnost ipak prognozira da će Tajron Mings biti starter

Kada je Geret Sutgejt predstavio konačan spisak za Euro bilo je jasno da se među 26-oricom fudbalera nalaze dva rekovalescenta - Džordan Henderson i Hari Megvajer. I dok je vezista Liverpula odigrao drugo poluvreme generalne probe za Euro protiv Rumunije i promašio penal, kapiten Mančester junajteda je propustio timski trening u sredu da bi radio individualno. Danas su nade da bi mogao da odigra bar neku utakmicu grupne faze porasle pošto je s osmehom na licu trenirao sa ostatkom ekipe.

Da je potpuno zdrav, ne bi bilo dileme - ili bi činio štoperski tandem sa Džonom Stounsom u formaciji 4-3-3, ili bi bio deo trija u postavci 3-5-2 gde bi se priključio Kajl Voker. Iako je zasigurno obradovao Sautgejta povratkom na treninge, veliko je pitanje da li će ga selektor uvrstiti među startnih 11 protiv Hrvatske. Ipak nije odigrao takmičarski meč od 9. maja kada se povredio ligamente zgloba protiv Aston Vile.

Izabrane vesti

Kad je skraćivao spisak na konačnih 26 imena, Sautgejt istakao da je njihovo ogromno iskustvo prevagnulo u odnosu na činjenicu da bi na Euro došli roviti.

"Osećamo da mogu da odigraju određenu ulogu već na startu. Reč je o sjajnim karakterima koji samo mogu da dopirnose grupnoj koheziji. Hendove liderske sposobnosti i prisustvo imaju veliki uticaj na ostale, naročito mlađe fudbalere", rekao je Sautgejt.

Englezi svoj premijerni meč na kontinentalnoj smotri igraju u nedelju sa vicešampionom sveta i najzahtevnijim rivalom iz grupe D, Hrvatskom. Za sada su prognoze engleske javnosti da će ipak Tajron Mings dobiti prednost u odnosu na Megvajera.


tagovi

EURO 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara