Herardo Tata Martino (Foto: Reuters)
Herardo Tata Martino (Foto: Reuters)

Meksikanci ostali bez selektora posle eliminacije sa Mundijala: Sa sudijskim zviždukom, okončan je i moj ugovor

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.22. | 23:48

Herardo Tata Martino neće predvoditi Sombrerose nakon Svetskog prvenstva

Savladali su Meksikanci selekciju Saudijske Arabije u poslednjem kolu grupne faze na Svetskom prvenstvu u Kataru 2:1, ali uzalud... Poljska je prošla zahvaljujući boljoj gol razlici, iako je večeras bila potpuno nemoćna u porazu od Argentine (0:2). Sombrerosi su imali dva gola viška od 52. minuta, još jedan bi ih odveo u osminu finala, ali su kapitulirali u sudijskoj nadoknadi i tako završili učešće na Mundijalu.

Po okončanju susreta, selektor Herardo Tata Martino je potvrdio da je okončao svoj mandat na klupi meksičke reprezentacije.

Izabrane vesti

"Moj ugovor se završio kada je sudija označio kraj susreta. To je odgovor o mojoj budućnosti. To je to. Odgovoran sam za današnje razočarenje", rekao je Martino.

Nagoveštavalo se i pre utakmice sa Saudijskom Arabijom da će iskusni stručnjak dići sidro po okončanju Mundijala za Meksikance. Zamerano mu je i da je previše oprezno ušao u utakmicu sa Gaučosima. Otklonjena je i poslednja dilema. Tragičan kraj za argentinskog stručnjaka na klupi Sombrerosa koji prvi put od Svetskog prvenstva 1978. nisu prošli grupnu fazu.

"Prihvatamo neuspeh koji smo imali na ovom Svetskom kupu. Od kako sam stigao, radio sam sa potpunom slobodom, apsolutno niko se nije mešao u moj rad", dodao je bivši šef struke Barselone i nekadašnji selektor Argentine, sa kojom dva puta nije uspeo da se domogne kontinentalnog trona.

Martino je navodno izrazio želju da se vrati u domovinu, kako bi bio bliže porodici, a Fudbalski savez Meksika, očigledno, nije imao ništa protiv.


tagovi

Meksikoreprezentacija MeksikaTata MartinoKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara