Kakva drama: Meksiko junački ispao! Poljaci imali prolaz na kartone, Saudijci im skratili strepnju u 90+5 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.11.22. | 21:55

Ludi rasplet u C grupi...

Meksiko u suzama, Poljska će noćas da gori!

Pretio je scenario od pre četiri godine iz Rusije, kada je Japan zahvaljujući fer-pleju (manjem broju žutih kartona) pre Senegala otišao u osminu finala; sada smo bili nadomak sličnog raspleta jer su Meksiko i Poljska sve do duboko u sudijskoj nadoknadi bili u svemu izjednačeni, međutim onda je pravo niotkuda izronio Salem Al Davsari i u 90+5 doneo neopisivu radost poljskim navijačima. Bio je to pogodak za 1:2 na susretu Saudijska Arabija - Meksiko (Argentina i Poljska već su bile završile 2:0), tako da taj pogodak apsolutno ništa nije značio Saudijcima, ali je zato presudio Meksikancima.

Izabrane vesti

Ruku na srce, Sombrerosi bi ispali svakako da u preostala dva minuta nadoknade nisu uspeli da postignu treći gol (Poljaci su imali dva žuta kartona manje), ali da im Al Davsari nije umakao nada bi tinjala još nekoliko napada. Ovako, zapamtiće dobro 31-godišnjeg napadača i Meksikanci i Poljaci.

Jedni po zlu, drugi po dobru.

Saudijska Arabija je imala sve u svojim rukama pred poslednjih 90 minuta. Pobeda ju je sigurno vodila u nokaut fazu. Meksiko je mogao dalje samo u slučaju trijumfa i bolje gol-razlike u odnosu na Poljsku. Šanse mu nisu bile velike, jer Poljaci su imali +4 u svoju korist. Desilo se što je malo ko očekivao nakon manje-više dosadnih 45 minuta. Meksikanci su počeli da melju Saudijce, dok je na drugoj strani Poljsku šokirao gol primljen u prvom napadu drugog poluvremena...

I tako uđosmo u veliku dramu...

Prekrasan pogodak postigao je Luis Herardo Čavez u 52. minutu iz slobodnog udarca. Bilo je tu više od 25 metara, a lopta se kao strela zarila u gornji levi ugao inače sasvim dobrog golmana Arabije.

Od tog trenutka Meksiko je vršio neverovatan pritisak, nizao šanse, imao čak dva (doduše opravdano) poništena gola i u bio na pragu osmine finala. Da je postigao treći, onaj primljeni u nadoknadi ništa ne bi značio, jer bi četa Tate Martina imala veći broj postignutih pogodaka...

Ali ništa od svega.

Momci Ervea Renara odigrali su maksimalno pošteno, borili se kao lavovi i na kraju, ispostavilo se, odigrali za Poljake.

SAUDIJSKA ARABIJA - MEKSIKO 1:2

/Martin 48, Čavez 52 - Al Davsari 90+5/

Al Dajen

Stadion: Lusail

Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

Žuti kartoni: Al Šehri, Tambakti, Al Hasan, Madu, Al Amri, Baherbi (S. Arabija), Alvarez (Meksiko)

SAUDIJSKA ARABIJA (3-4-3): Al Ovais – Tambakti, Al Boleali, Al Amri –Al Ganam, Al Hasan (od 46. Madu), Kano, Abdulhamid - Al Burajhan, Al Šehri (od 62. Al Obud), Al Davsari

MEKSIKO (4-3-3): Očoa - Sančez (od 86. Alvarez), Montes, Moreno, Galjardo - Alvarez (od 87. Funes Mori), Čavez, Pineda (od 77. Rodrigez) - Lozano, Martin (od 77. Himenez), Vega (od 46. Antuna)

Saudijcima se tako dešava da moraju kući posle samo tri utakmice iako su u prvoj napravili najveću senzaciju šampionata, savladavši prvaka grupe - Argentinu. No utisak koji su ostavili svakako je iznad očekivanja.

Poljska se nije proslavila protiv Aergentine, nije previše bila zainteresovana da igra fudbal, pa je pitanje šta može da očekuje u osmini finala protiv Francuske. Argentinu očekuje Australija u prvoj nokaut rundi...

SVETSKO PRVENSTVO - POSLEDNJE 3. KOLO

GRUPA C

Sreda

Poljska - Argentina 0:2 (0:0)

/Mekalister 46, Alvarez 67/

Saudijska Arabija - Meksiko 1:2 (0:0)

/Al Davsari 90+5 - Martin 48, Čavez 52/



tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara