Detalj sa meča Sijetla (©AFP)
Detalj sa meča Sijetla (©AFP)

Meksikanci u Zvezdinoj ulozi, samo što im je još teže

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.03.22. | 23:15

Klub Leon će pokušati noćas (01.30) da nadoknadi 0:3 protiv Sijetl Saundersa, kako bi se plasirao u polufinale Lige šampiona

Teška misija je pred Klub Leonom. Predstavnik Meksika u Ligi šampiona u revanš meču četvrtfinala će probati da nadoknadi tri gola zaostatka i tako eliminiše Sijetl Saunderse. Utakmica je na programu od 01.30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Malo ko je uopšte mogao da nasluti pre nedelju dana da će Klub Leon da se nađe u ovakvoj situaciji. Izgubio je u prvom susretu od Sijetla u Sjedinjenim Američkim Državama sa 3:0, pa će sada morati da juri zaostatak pred svojim navijačima. Liči to na Crvenu zvezdu i njen dvomeč sa Glazgov Rendžersom, samo što je tim iz centralnog dela Meksika u težem položaju. U Severnoj Americi i dalje važi pravilo o golu u gostima, tako da bi u slučaju da se zatrese njegova mreža, domaćin morao da trijumfuje sa 5:1 da bi prošao dalje.

Izabrane vesti

Čini se – nerealno. Međutim, ni Sijetl ne deluje kao tim koji kontroliše baš sve ove sezone. Ponovo igra po sistemu „toplo-hladno“. Samo, Klub Leon nije imao sreće da naleti baš na „vrelo“ podno Svemirske igle.

Pre rapsodije Saundersa, izabranici Brajana Šmecera su vezali dva poraza na početku MLS-a. Prvo od Nešvila, pa potom i od Real Solt Lejka, oba puta sa po 1:0.

01.30: (1,75) Klub Leon (3,60) Sijetl (4,90)

Okrenuo je trijumf nad Klub Leonom Sijetlu sezonu. Prošlog vikenda, u subotu, savladan je Los Anđeles Galaksi našeg Dejana Joveljića sa 3:2. Srpski napadač je ušao u igru tek u finišu meča, nekoliko minuta pošto je Areaga vratio Sijetlu vođstvo.

Klub Leon je s druge strane igrao u vrlo dobroj formi sve do tog poraza od Sijetla. Posle povratka iz SAD je u nedelju doživeo još jedan debakl, na svom terenu od Tigresa sa 3:0.

Ne putujemo u Leon da bismo se branili 90 minuta. To bi bilo glupo sa naše strane. Oni su previše dobar tim. Igrači moraju da budu laserski precizni prvih 15 minuta, ne samo kako bi se odbranili, već i da bi utišali publiku i neutralisali sve što su oni spremili. Posle toga će nam se ukazati prilika da se igramo, zato moramo da budemo hrabri. Želim da igramo“, kazao je Šmecer.

Sigurno su Saundersi veoma svesni kako je prošao Nju Ingland u četvrtak ujutru. Takođe je u Meksiko stigao sa prednošću od 3:0, ali Pumas je bio maestralan na svom terenu. Uzvratio je sa 3:0, izborio penale, a potom tamo bio uspešniji i plasirao se u polufinale.

Ukoliko Sijetl uspe da odbrani prednost od 3:0, gledaćemo definitivno meksičko-američko finale u Ligi šampiona Severne Amerike. Razlog je taj što će pobednik noćašnjeg dvomeča da ide na Njujork, dok će u drugom polufinalu da se sastanu Pumas i Kruz Azul. U četvrtfinalu su već eliminisani Montreal iz Kanade i Komunikasiones iz Kostarike.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

Komunikasiones - Njujork Siti 4:2 (1:1) /prvi meč 1:3/

/Leskano 45, Samajoa 69, Garsija 72, Kontreras 89 - Kasteljanos 31, Magno 53/

Četvrtak

Pumas – Nju Ingland Revolušn 3:0 (1:0, penalima 4:3) /prvi meč 0:1/

/Dineno 33, 49, Sausedo 59/

Montreal – Kruz Azul 1:1 (0:1) /prvi meč 0:3/

/Kamačo 79 – Antuna 44/

Petak

01.30: (1,75) Klub Leon (3,60) Sijetl (4,90)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Sijetl SaundersLeonKONKAKAF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara