Depaj i Grizman slave gol (© Reuters)
Depaj i Grizman slave gol (© Reuters)

Memfisov projektil probio Granadin bedem i ispravio Karaskovo posrtanje

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 23:44

Gosti uspeli da izjednače nakon pogotka Morate, ali je samo pet minuta kasnije Holanđanin fantastičnim udarcem obezbedio pobedu Atletiku - 3:1

Uspešno je Atletiko Madrid ušao u sezonu 2023/2024, mada rezultat 3:1 ne daje baš realnu sliku odnosa snaga sa gostima iz Granade. Dugo su se mučili domaćini da probiju bedem od petorice igrača pred golom Andrea Fereire, a potom i morali da traže novo vođstvo. Drugi put su to, ipak, dosta brže uspeli, a bomba koju je sa tridesetak metara poslao Memfis Depaj učinila je da gosti do kraja ostanu zaslepljeni.

Uoči odlaska na odmor Alvaro Morata je bio brži od pištaljke i iskoristio to što je sudija Pulido dopustio da se prvo poluvreme igra nešto duže od predviđena četiri minuta nadoknade. Dozvolio je arbitar igračima Atletiko Madrida da izvedu korner, a onda i da nakon odbijene lopte odigraju ceo napad tokom kog je iskusni napadač kaznio grešku Granadinog kapitena Karlosa Neva. Delovalo je da će posle vođstva domaćini rutinski odraditi drugi deo meča i sezonu započeti osvajanjem tri boda, međutim, nije bilo baš tako.

Izabrane vesti

Granada se nije predala, te je i sama dobila poklon. Karasko je petljao pri iznošenju lopte, preterao sa driblinzima, a korpulentni 19-godišnjak u napadu Granade, Samu, bio brži od Stefana Savića. Ipak, euforija među gostima i razmišljanje da bi mogli do preokreta nisu dugo trajali. Samo pet minuta nakon pogotka debitanta u dresu Granade, usledio je šut Memfisa Depaja koji je umallo pocepao mrežu gostujućeg gola.

Sa oko 30 metara opalio je Holanđanin i lansirao pravi projektil. Ni mnogo bolji golmani od Andrea Fereire ne bi uspeli da reaguju na takav šut. Bio je to udarac od kog se gosti nisu oporavili, a dotukao ih je Markos Ljorente u osmom minutu nadoknade, nakon što je odlično ispratio prodor Koree.

Uspešno je četa Čola Simeona startovala, međutim, sledi joj mnogo teži ispit narednog vikenda kada u Sevilji igra protiv Betisa.

PRIMERA – 1. KOLO

Petak

Almerija - Rajo Valjekano 0:2 (0:2)

/Palason 20pen, Enteka 28pen/

Sevilja - Valensija 1:2 (0:0)

/En Nesiri 70 - Dijakabi 60, Gera 88/

Subota

Real Sosijedad - Đirona 1:1 (1:0)

/Kubo 5 - Dovbik 72/

Las Palmas - Majorka 1:1 (1:0)

/Viera 29 - Railjo 70/

Atletik Bilbao - Real Madrid 0:2 (0:2)

/Rodrigo 28, Belingem 36/

Nedelja

Selta – Osasuna 0:2 (0:1)

/Garsija 24, Gomez 74/

Viljareal - Real Betis 1:2 (0:1)

/Kuenka 61 - Perez 20, Žoze 90+6/

Hetafe - Barselona 0:0

Ponedeljak

Kadiz - Alaves 1:0 (1:0)

/San Emeterio 7/

Atletiko Madrid - Granada 3:1 (1:0)

/Morata 45+4, Depaj 67, Ljorente 90+8 - Samu 62/



tagovi

Atletiko MadridAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara