Radost Mertensa i Insinjea (©Reuters)
Radost Mertensa i Insinjea (©Reuters)

Mertensu rekord i finale: Inter ljuljao Vezuv, ali Napoli ide u borbu za trofej (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.06.20. | 22:59

Ospina zgrešio, pa spustio rolentu pred gol

Veče za slavlje u Napulju. Samo što su tribine bile prazne. Dris Mertens je ušao u klupsku istoriju i istovremeno je klubu doneo mesto u finalu Kupa Italije.

Inter je kucao na vrata, odškrinuta vrata, ali nije uspeo da ih otvori širom – 1:1. Posle 1:0 za Napoli u Milanu, tim Đenara Gatuza ide na megdan Juventusu za trofej.

Izabrane vesti

Belgijanac Mertens je imao najviše razloga za radost. Postigao je 122. gol u dresu Napolija i time je postao rekorder u istoriji kluba. Pretekao je ranije Maradonu, a večeras i Hamšika. Ako ovo ne prelomi da dobije novi, jači ugovor od sadašnjeg koji ističe 30. juna, onda šta će!?

Istina, Napolitanci su najavili da je dogovor postignut, da će Mertens ostati u klubu još koju godinu, ali to još nije stavljeno na papir.

Inter i te kako ima za čim da žali. Zaostatak iz prve utakmice poništio je već u 2. minutu majstorijom Kristijana Eriksena, koji je direktno iz kornera zatresao Ospininu mrežu. Lopta je odskočila na petercu, niko je nije dirao i to je zbunilo golmana Napolija. Hladan tuš, ode prednost na kojoj je počivao ceo koncept revanša za trenera Gatuza.

Iskupio se Ospina pred kraj poluvremena. Nogom je tako degažirao loptu, da je poput rukometnog golmana poslao kontru kao u trepavicu za Insinjea. Ovaj se sjurio ka mreži Intera, pa proigrao Mertensa, koji je pogodio za 1:1.

U poslednjih 20 minuta meča viđena je prava opsada gola Napolija. Ređali su se udarci, solidne šanse, a najbolju je promašio Eriksen, sa desetak metara je tukao, a Ospina fantastičnom reakcijom sačuvao gol. Pretio je i Aleksis Sančez, pokušavao Romelu Lukaku, ali golman domaćih je delovao kao da je neko preneo ceo Vezuv pred gol. Lopta nije mogla da prođe do mreže.

Svih 90 minuta u timu Napolija odigrao je i srpski reprezentativac Nikola Maksimović, koji će imati priliku da se bori za još jedan trofej u karijeri – Kup Italije protiv Juventusa.


tagovi

NapoliDris MartensInterKup Italije

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara