Jovan Vlalukin (©Star sport)
Jovan Vlalukin (©Star sport)

Metalac nikada nije izgubio od Novog Pazara u Gornjem Milanovcu

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.05.22. | 14:49

Večeras kreće 5. runda plej-auta Superlige

Još tri runde ostale su do kraja Superlige Srbije. Osim u borbi za titulu vodi se bitka za četvrto mesto koje vodi u Evropu, ali najveća neizvesnost vlada u donjem domu. Dve najslabije pozicije vode direktno u drugu ligu, a još dva u baraž za opstanak. Realna opasnost preti Mladosti i Spartaku, iako su stacionirani izvan zone ugroženih, a Novi Pazar, kragujevački Radnički, Proleter i Metalac su u situaciji da grabe svaku priliku.

U sklopu premijernog duela 5. runde doigravanja za opstanak poslednjeplasirani Metalac u Gornjem Milanovcu dočekuje "povampireni" Novi Pazar. Ekipe deli pet bodova, a forme su im dijametralno suprotne. Metalac nije pobedio u pet poslednjih kola, dok Pazar ima tri pobede i remi u nizu.

Izabrane vesti

Milanovčani su izgubili šanse da se izbore za direktan opstanak i sada jure bodove za baraž, dok su Pazarci tri koraka daleko od Spartaka, koji je iznad crte. I jednima i drugima su bodovi preko potrebni, što obećava otvorenu i bespoštednu borbu.

19.00: (2,35) Metalac (3,20) Novi Pazar (2,90)

Metalac u 13 mečeva nikada nije izgubio kod kuće od Plavih sa Jošanice, pa ne sme ni sad inače može odmah da pakuje kofere za selidbu u Prvu ligu Srbije.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Milija Žižić smatra da se rivali dobro poznaju i da neće biti lako stići do pobede u duelu.

"Cele sezone prikazujemo fudbal koji nezasluženo ostaje bez vidljive bodovne satisfakcije. Zašto je to tako biće predmet posebne analize, ali mislim da je sada konačno došlo vreme da nam se takva igra isplati, da nam se sve uloženo u rad, borbu na terenu i u glavama, vrati. Pritisak se ne smanjuje, što je očekivano, ali mi smo toliko dugo u toj situaciji, da ga u dobroj meri više ne osećamo kao nešto što nas parališe, već jednostavno živimo s tim i gledamo napred. Bliži se momenat za sad ili nikad, a kad vam u tako prelomnim trenucima dođe baš Novi Pazar, motivacija neće nedostajati. Idemo na Novi Pazar sa svim snagama kojima raspolažemo. Protiv tako iskusne i tvrde ekipe u uzlaznoj formi, s kojom Metalac tradicionalno ima karakterističan rivalitet, drugačije se i ne može", istakao je Žižić.

Kormilar gostujućeg tima Tomislav Sivić veruje da plasman Milanovčana ne odražava njihov kvalitet.

"Fokusirani smo na fudbal i na teren. Za nas je to još jedna utakmica u nizu. U međuvremenu smo naučili da se nosimo sa pritiskom. Reagovali smo odlično, igramo dobar fudbal koji donosi rezultate. Imamo i atmosferu koja garantuje da ćemo i danas da budemo uspešni. Znamo ko nam je rival, nedavno smo igrali u Kupu Srbije. Kvalitet Metalca mnogo je iznad plasmana, ali mi imamo svoj cilj. Svih 11 igrača u postavi, ali i oni sa klupe, želeće pobedu. U tim se vraćaju trojica, koja su pauzirala protiv Radničkog 1923. To je za nas veliki plus. Konkurencija postoji, možda će biti nekih osveženja, ali igraćemo jednako dobro kao na prethodnim utakmicama", uveren je Sivić.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SUPERLIGA, PLEJ-AUT - 5. KOLO

Subota

19.00: (2,35) Metalac (3,20) Novi Pazar (2,90)

Nedelja

15.00: (2,10) Radnički KG (3,00) Proleter NS (3,70)

17.00: (1,72) Spartak (3,50) Kolubara (4,70)

19.05: (1,55) Mladost (3,70) Radnik (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SuperligaMetalacMetalac Gornji MilanovacFK Novi PazarNovi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara