Prestiž Mbongu (© Star sport)
Prestiž Mbongu (© Star sport)

Metalac prodaje Prestiža u Saudijsku Arabiju za oko 300.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.07.21. | 09:54

Dobar posao kluba iz Gornjeg Milanovca

Postala je Saudijska Arabija meka za fudbalere iz Superlige. Koloniju igrača koji su se sa naših terena otisnuli na ovu destinaciju narednih dana će uvećati Prestiž Mbungu. Napadač Metalca je pred transferom u Abhu.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, klub iz Gornjeg Milanovca će u ovom poslu proći finansijski vrlo dobro. Na ime obeštećenja trebalo bi da dobije oko 300.000 evra i to će biti čista zarada za reprezentativca Konga, pošto je pod Rudnik stigao kao slobodan igrač. Do finalizacije transfera ostali su samo detalji, ali je izvesno da je Prestiž u nedelju veče, protiv TSC-a, odigrao poslednji meč za Metalac. Ukupno 44, na kojima je postigao sedam golova, upisao devet asistencija i zaslužio poziv u reprezentaciju Konga.

Izabrane vesti

Prestiž je zablistao na ovdašnjoj sceni u povratničkoj sezoni Metalca u Superligi, napredovao pod trenerskom palicom Žarka Lazetića, opravdao poverenje sportskog direktora Bojana Leontijevića koji ga je doveo iz Druge lige Češke, a čak se u jednom trenutku pominjalo da bi mladog krilnog napadača u svojim redovima rado videli Crvena zvezda i Partizan.

Odlaskom Prestiža Mbunga u Abhu, Metalac je ostao u napadu oslonjen na kvalitete Aleksandra Katanića i novajlije iz Čukaričkog Marka Simića, a nije isključeno da do kraja prelaznog roka angažuje još jednog ofanzivca.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Metalac Gornji MilanovacMetalacPrestiž Mbungu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara