Siniša Mihajlović, © AFP
Siniša Mihajlović, © AFP

Mihajlović bi da menja ofsajd pravilo: Ne poništavajte golove zbog nosa i ramena

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 10:09

Trener Bolonje direktan

Nije mali broj navijača kojima se bukvalno prevrne želudac kad ugledaju fudbalski teren išaran linijama kao u NFL-u. Ili ubijenih u pojam dok se po tri, četiri minuta čeka da „televizija“ utvrdi da li je neko napravio faul, bio u ofsajdu, regularno postigao gol. Jeste poštenije, nema spora, ali isto tako sve češće se javljaju treneri kojima upotreba VAR-a smeta.

Jedan od onih koji se zalaže za promenu pravila o ofsajdu je srpski strateg Siniša Mihajlović, očigledno mu se ne dopada kad se maltene lenjirom meri ko je i za koliko bio u nedozvoljenoj poziciji.

Izabrane vesti

Moramo da budemo tolerantniji, jer šou mora da se nastavi. Otišlo je predaleko da se golovi poništavaju zato što su nekome nos ili rame u ofsajdu. Iako je to po pravilima“, ističe šef stručnog štaba Bolonje.

Miha nije za potpuno vraćanje na staro, primećuje i sam da je video-tehnologija donela dobro fudbalu, međutim, smatra da je neophodno usavršavanje.

Moj stav je da to mora da se menja. Potrebno je postaviti granicu pre nego što je neko u nedozvoljenoj poziciji, ali jedina dobra stvar oko VAR-a je baš procena ofsajda. Signalizira ga u milimetar. Često se dešavalo na našim utakmicama, nekad u korist Bolonje, nekad protiv nas. Moramo da se prilagodimo, mada se nadam da će se u budućnosti nešto promeniti“, dodao je Siniša Mihajlović.

Inače, njegova Bolonja večeras gostuje Milanu, a baš je pre dve sedmice na istom stadionu savladala Inter. Može li da obori još jednog favorita?



tagovi

Siniša Mihajlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara