Predrag Mijatović u društvu Aleksandera Čeferina (©Starsport)
Predrag Mijatović u društvu Aleksandera Čeferina (©Starsport)

Mijatović: Pripremite se za Realov udar leta 2024.

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 19:20

"Sledeća sezona će biti tranziciona", najavljuje bivši golgeter i sportski direktor Madriđana i priziva dolazak Kilijana Mbapea

Otšli su Karim Benzema, Marko Asensio, Marijano Dijaz i Eden Azar, a stigli Hoselu, Džud Belingem i Fran Garsija, dok se sa pozajmice Milanu vratio Braim Dijaz. I, po rečima Florentina Pereza, to je to od Real Madrida za ovaj letnji prelazni rok.

Uprkos njegovoj dobroj sezoni u Espenjolu i odličnim igrama za špansku reprezentaciju, gotovo neverovatno zvuči da će Kraljevski klub ući u sezonu samo sa 33-godišnjim Hoseluom kao klasičnim centarforom, ali davajući autograme pre nekoliko dana, predsednik Reala je na pitanje navijača rekao da više neće biti dolazaka.

Izabrane vesti

Moguće da iskusni Perez samo nije želeo da širi priču i odgovara na pitanja koja bi usledila da je dao drugačiji odgovor, ali opcija da je prelazni rok, što se tiče dolazaka, završen za Real Madrid, ne zvuči iznenađujuće Predragu Mijatoviću.

"Real Madrid je uvek primoran da se pojačava, ali to zavisi od tržišta i ekonomskog pitanja. Sledeća godina će biti godina tranzicije, a onda Real snažno udariti na tržište. Do tada će biti završen novi stadion, tako da će klub biti primoran da nastupi jako leta 2024. godine i sa novim projektom". Sada je tako kako je", izjavio je Mijatović španskim medijima.

Bivši sportski direktor madridskog giganta (od 2006. do 2009) nije želeo da komentariše dosad učinjeno u prelaznom roku, ali je istakao da bi voleo da vidi Kilijana Mbapea u belom dresu.

"Nikada nisam voleo kada se javi neki bivši igrač koji nije više u klubu i ne zna šta se tačno dešava da daje savete i priča koga bi on doveo. Ljudi koji su u klubu veoma dobro znaju šta Real Madrid želi, a to su uvek vrhunski fudbaleri. Mbape je takav igrač, a ako bi došao, bio bi još bolji. Imalo bi to pozitivan uticaj i na klub i na njega", zaključio je Mijatović.

Nekadašnji golgeter je razgovarao sa novinarima uoči ceremonije La Lige na kojoj je objavljen kalendar Primere za sledeću sezonu. Ono što je najzanimljvije, naravno, jesu termini El Klasika. Prvi je u 11. kolu, 29. oktobra 2023, na stadionu Monžuik na kom će Barselona igrati kao domaćin zbog renoviranja Kamp Noua, a drugi je u 32. kolu, 21. aprila 2024. na Santijago Bernabeuu.


tagovi

Real MadridPrimeraPredrag Mijatović

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara