©nycfc.com
©nycfc.com

Mijatović zvanično Njujorkov: Bio je jedan od najtraženijih u Evropi, drago nam je što je izabrao nas!

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.02.24. | 17:11

Mladi napadač predstavljen u novom klubu, gde je zadužio dres sa brojem sedam

Jovan Mijatović je zvanično promovisan u novo pojačanje Njujork Sitija, a čelnici kluba iz MLS-a nisu krili zadovoljstvo što su u svoje redove doveli talentovanog napadača koji je bio na radaru brojnih evropskih klubova. I što je baš njihovu sredinu izabrao za dalji razvoj svoje karijere.

Mijatović (18) je potpisao ugovor do 2028. godine, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana, a nakon izuzetnih šest meseci u dresu Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Jovan je za prvi tim Crvene zvezde odigrao 36 utakmica i postigao 10 golova, uz tri asistencije, a prethodno je rešetao mreže u crveno-belom dresu kroz čitavu omladinsku karijeru. Sve to nije promaklo skautima brojnih evropskih klubova.

"Bio je jedan od najtraženijih mladih napadača u Evropi, tako da nam je posebno drago što je, uprkos drugim mogućnostima, izabrao Njujork Siti kao najbolje mesto za razvoj svoje karijere", poručio je sportski direktor Njujorka Dejvid Li.

Prema saznanjima Mozzart Sporta srpski šampion bi od svog bisera kroz bonuse maksimalno mogao da zaradi 10.500.000 evra, a tu je i 15 odsto od narodne prodaje igrače.

"Jovan je rođeni strelac sa dobrim kretanjem i odličnim tehničkim sposobnostima. Njagova snažna ličnost i radna etika će se dobro prenositi na terenu i van njega i omogućiti mu da maksimalno iskoristi svoj potencijal. Uzbuđeni smo što ćemo raditi sa Jovanom i pomagati mu da se razvije u igrača kakvog znamo da je sposoban da postane. Takođe, želimo da mu obezbedimo da igra ključnu ulogu u našem timu. Smatramo da nam Jovan i druga pojačanja koje smo doveli ove zime daju kvalitet širinu da se takmičimo u svim takmičenjima u koja ćemo učestvovati 2024. godine", poručili su iz Sitija.

Mijatovića u novom klubu porede sa Vejnom Runijem, kako po građi tako i po načinu na koji se probija na samom terenu. Takođe, vrlo dobro su upoznati sa njegovim razvojem, činjenicom da je kroz mlađe kategorije igrao na različitim pozcijama, da nosi nadimak Bekam, te da nije bio klasičan napadač. Posebno se ističe način na koji se prilagodio uslovima u seniorskom fudbalu, da koristi obe noge u završnici, i da poseduje impresivan skok.

"„Neverovatno je biti deo Njujork Sitija. Ponosan sam što u ovom klubu ostvarujem jedan od svojih profesionalnih snova. Uzbuđen sam što ću se pridružiti timu, što imam priliku da igram sa svojim saigračima, sarađujem sa stručnim štabom i predstavljam ovaj klub. Jedva čekam da igram pred našim navijačima, da dam što više golova", rekao je Mijatović.

Mladi golgeter je bio redovan član omladinskih selekcija Srbije, sakupivši 24 nastupa u različitim starosnim kategorijama Orlova. Naravno, san mu je da postane i seniorski reprezentativac.

"Nema veće časti nego igrati za svoju zemlju. Mislim da je san svakog fudbalera da predstavlja svoju zemlju i bude što uspešniji. Posedujem istu ambiciju i na klupskom nivoa i nadam se da ću mu doprineti svojim međunarodnim iskustvom", dodao je Mijatović.

Srpski napadač je u Njujorku zadužio dres sa brojem sedam, a od mladog fudbalera sa preko društvenih mreža oprostila i Crvena zvezda.

"Fudbaleri koji su ponikli u našem klubu ostavljaju poseban trag u srcima navijača. Jedan od njih je i Jovan Mijatović koji će nakon 10 godina napustiti Crvenu zvezdu, ali će ostati u srcima zvezdaša, jer smo uz Zvezdinu decu do kraja života", napisali su crveno-beli na svom Tviter profilu uz kolaž Mijatovićevih fogografija od prvih igračkih dana do seniorske karijere.




tagovi

Njujork SitiJovan Mijatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara