Antonio Mirante (Foto: AFP)
Antonio Mirante (Foto: AFP)

Milan bi naredne sezone mogao da ima najkvalitetniji golmanski trio u Seriji A

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 19:41

Rosoneri su kao potencijalno pojačanje pikirali Rominog Antonija Mirantea, kojem ističe ugovor na kraju sezone

Poslovanje Milana u januarskom prelaznom roku u mnogim italijanskim medijima označeno je kao najbolje na Čizmi. Rosoneri su uvideli da bi “kratka klupa“ mogla da ih košta povratka u Ligu šampiona i borbe za Skudeto, te su u prethodnih mesec dana osvežili sve tri linije tima sa po jednim igračem (Mario Mandžukić, Sualio Meite i Fikajo Tomori).

No, svesni su Paolo Maldini i Frederik Masara da ih u narednoj sezoni očekuju još veći izazovi, posebno ako ekipa izbori izlazak u Ligu šampiona - što će se gotovo izvesno desiti – pa su polako počeli da pripremaju teren za leto. Na dovođenju Florijana Tovana bez obeštećenja (ugovor sa Marseljom ističe mu na kraju sezone) sportski sektor Milana već uveliko radi, a po istom receptu mogao bi da pojača i konkurenciju među stativama.

Izabrane vesti

Kako piše Gazeto delo Sport aktuelni lider Serije A je pokazao interesovanje za Rominog čuvara mreže Antonija Mirantea, kojem ugovor sa Vučicom važi do juna ove godine. Prema navodima milanskog lista, Mirante bi na San Siru imao ulogu trećeg golmana.

Jedan od razloga zbog kojeg Rosoneri razmišljaju o angažovanju Mirantea jeste taj što Antoniju Donarumi takođe ističe ugovor na kraju sezone, te bi Romin golman stigao kao direktna zamena. Na Antonija Rosoneri nikada nisu ozbiljno računali, jer je njegovo dovođenje bio samo jedan od uslova da mlađi brat Đanluiđi produži saradnju sa Milanom.

Podsetimo, Milan je početkom aktuelne sezone iz Liona doveo i Ćiprijana Tatarušanua da bude drugi izbor Stefanu Pioliju, a sa Miranteom kao trećom opcijom i neprikosnovenim Điđijem Donarumom može se reći da bi Milan imao verovatno i najkvalitetniji golmanski trio u Seriji A naredne godine. Naravno, ukoliko Milan konkretizuje svoje interesovanje i dovede Mirantea.


tagovi

Antonio MiranteMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara