Dušan Vlahović (Reuters)
Dušan Vlahović (Reuters)

Milan bi trebalo da krene po Vlahovića?

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.05.23. | 12:44

Savetuje kontroverzni bivši napadač

Italija poslednjih dana bruji o statusu Dušana Vlahovića u Juventusu.

On je bez gola u Seriji A na poslednjih 10 utakmica, a sve više se spekuliše o nezadovoljstvu srpskog napadača trenerom Maksom Alegrijem. I nije jedini jer navodno je Alegri izgubio i poverenje ostalih zvezda poput Federika Kjeze ili Anhela Di Marije. Od rezultata Juventusa do kraja sezone verovatno zavisi i status Maksa Alegrija ali i nekih igrača među kojima bi mogao da bude Vlahović.

Izabrane vesti

Italijanski mediji su pisali da je Vlahović preko agenata ponuđen Bajernu i Arsenalu ali sa tih adresa nisu stigle nikakve potvrde. Sada se o njegovom slučaju oglasio i bivpi italijanski napadač Antonio Kasano koji tvrdi da bi Vlahoviću bilo dobro da pređe u Milan.

„Da sam ja na Milanovom mestu, krenuo bih po Vlahovića. Sa novcem zarađenim od Lige šampiona, uložio bih u njega 50.000.000 – 60.000.000 evra. Ako Juventus ne smeni trenera, Vlahović će da im ode. Samo jedan od njih dvojice će sledeće sezone biti u klubu. Milan mora da napravi veliku finansijsku žrtvu jer Steano Pioli kao trener zaslužuje da dobije top napadača. Vlahović poznaje ligu, još je mlad i napadač je za narednih 10 godina“, rekao je Kasano gostujući u podkastu kod Kristijana Vijerija.

Iako Kasanove reči u teoriji imaju smisla, u praksi će to biti teško izvodljivo.

Prvo, mnogo je veća verovatnoća da će klub napustiti Alegri i da će doći neki trener čiji fudbal i sistem igre više odgovaraju srpskom napadaču.

Drugo, ako je Vlahović zaista ponuđen drugom klubovima poput Bajerna i Arsenala, male su šanse da će oni odgovoriti pozitivno. Istina je da bi Arsenalu pored Gabrijela Žezusa dobro došao još jedan jak centarfor, drugačijeg stila ali tu su još Edi Nketija kao erezerva i mladi Folarin Balogun koji je eksplodirao ove sezone na pozajmici u Remsu. Što se Bajerna tiče, nemački mediji su do sada demantovali interesovanje Bavaraca za Vlahovića i tvrde da su mete Randal Kolo Muani, Viktor Osimen i Hari Kejn.

Treće, iako je Milan zaradio veliki novac od Lige šampiona ove sezone, teško je očekivati da će uložiti većinu u dovođenje napadača. Centarfor im jeste neophodan jer Ibrahimović vrlo verovatno završava karijeru, Žiru je veteran, a alternative poput Origija i Rebića su promašaji. Međutim, Rosoneri će se najverovatnije okrenuti nekoj jeftinijoj varijanti od Vlahovića.

Srbin je najveća investicija Juventusa još od dolaska Kristijana Ronalda. Fiorentini je za obeštećenje plaćeno oko 80.000.000 evra ali on ima i jedan od najvećih ugovora u Italiji. Vlahovićeva godišnja neto plata iznosi 7.000.000 evra, dok je u Milanu najplaćeniji igrač Teo Ernandez sa 4.000.000 i samo Rafael Leao može da se nada tako visokom ugovoru ako produži saradnju. Još veći problem je što je Vlahović na bruto nivou najskuplji igrač Juventusa pošto ih godišnje košta 12.950.000 evra bez bonusa. Za Milan je to previše i tražiće verovatno napadača iz inostranstva čiji ugovor podleže poreskim olakšicama za razliku od igrača iz Serije A.


tagovi

Dušan VlahovićAntonio Kasano

Obaveštavaj me

Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara