©Reuters
©Reuters

Milan je svemirski brod za Ren, a Karabag i Marko Janković evropski hit (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.02.24. | 23:06

Rosoneri demolirali francuski klub sa 3:0, Karabag u Bragi slavio sa 4:2

Francuski Ren je na San Siro došao sa serijom od osam pobeda u svim takmilčenjima, ali je u Gradu mode naleteo na mašineriju u crveno-crnim dresovima. Predvođen sjajnim Rubenom Loftus Čikom, Milan je pregazio ekipu Žulijena Stefana i napravio ogroman korak ka plasmanu u osminu finala Lige Evrope - 3:0 (1:0).

Loftus Čik je oba gola postigao glavom, prvo na asistenciju Alesandra Florencija u 32. minutu, a potom i nakon odbijene lopte posle udarca Simone Kjera, dok je konačan rezultat posle kontranapada u 53. minutu postavio Rafael Leao u 53. minutu utakmice, nakon pravovremenog dodavanja Tea Ernandeza.

Izabrane vesti

Ekipa Stefan Piolija je vrlo lako mogla i do ubedljivijeg slavlja, da je iskoristila još nekoliko povoljnih prilika, ali deluje da i ovako ima sasvim dovoljnu zalihu da narednog četvrtka ne mora da strepi za prolazak u narednu fazu takmičenja.

Luka Jović je presedeo utakmicu na klupi za rezervne igrače i sačuvao snagu za meč sa Moncom predstojećeg vikenda. Pioli je čitav meč na terenu ostavio Olivijea Žirua, koji je na prepoznatljiv način upravljao kompletnom navalom svog tima. Najbliži postizanju četvrtog gola bio je Kristijan Pulišić, koji se oprobao u 73. minutu nakon dodavanja Okafora, ali ga je vremešni Stiv Mandada sprečio da se upiše u strelce i već večeras definitivno razreši pitanje prolaska Rosonera u osminu finala.


Benfika je sa dva gola Anhela di Marije iz jedanaesteraca uspela da slomi borbeni Tuluz na svom terenu (2:1), mada je posle svega viđenog, odnosno broja propuštenih prilika, slavlje ekipe Rodžera Šmita bilo apsolutno zasluženo.

Orlovi su mogli da izbegnu dramu u više navrata tokom utakmice. U prvom poluvremenu su odlične prilike propustili Žoao Mario i Rafa Silva, a nakon vodećeg gola Di Marije u 68. minutu pala je koncentracija domaćim igračima, što su gosti uspeli da iskoriste i dođu do ijednačenja preko Mikela Deslera u 79. minutu.

Benfika je napadala svim silama do kraja meča, a onda je Mavisa Elebi neoprezno zgazio Markosa Leonarda pred svojim golom, što je Litvanac Rumsas sankcionisao najstrožom kaznom i drugim žutim kartonom. Di Marija je ponovo preuzeo odgovornost i doneo prednost sastavu Rodžera Šmita.


Ipak, najveći hit nokaut faze takmičenja večeras je postao Karabag, koji je u Bragi slavio sa velikih 4:2 i otvorio vrata osmine finala.

Seriju golova otvorio je bivši igrač Partizana Marko Janković pogotkom iz jedanaesterca u 21. minutu, mada je heroj kluba iz Azerbejdžana bio Abdela Zubir, koji je postigao dva gola i zabeležio asistenciju u drugom poluvremenu.

Karabag je vodio sa 4:1 do nadoknade utakmice, kada je Žoao Mutinjo pogotkom iz penala ostavio kakvu-takvu nadu sastavu Artura Žorža da ipak može da unese neizvesnos u revanšu u Bakuu.

LIGA EVROPE - ŠESNAESTINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

FAJENORD - ROMA 1:1 (1:0)

/Paišao 45+1 - Lukaku 67/

GALATASARAJ - SPARTA PRAG 3:2 (1:0)

/Demirbaj 19, Mertens 61, Ikardi 90+1 - Presijado 47, Kuhta 65/

ŠAHTJOR - MARSEJ 2:2 (0:0)

/Matvijenko 64, Eginaldo 90+3 - Obamejang 64, Endijaje 90+1/

JANG BOJS - SPORTING 1:3 (1:2)

/Ugrinić 43 - Amenda ag 32, Đokereš 41, Inasio 48/

BENFIKA - TULUZ 2:1 (0:0)

/Di Marija 68 pen, 90+9 pen - Desler 79/

BRAGA - KARABAG 2:4 (1:1)

/Banza 44, Mutinjo pen 90+1 - Janković 21 pen, Zubir 56, 69, Benzija 65/

LANS- FRAJBURG 0:0

MILAN - REN 3:0 (1:0)

/Loftus Čik 32, Loftus Čik 48, Leao 53/


tagovi

Ruben Loftus Čik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara