Milan Radin: Hviča me dočekao sa “gde si brate”

Vreme čitanja: 4min | sre. 22.03.23. | 16:48

Defanzivni vezista TSC-a za portal Mozzart Sporta govorio o svojoj karijeri

Prvo ovosezonsko zimsko pojačanje kluba iz Bačke Topole bio je igrač rođen 1991. godine, ponikao u rodnom Novom Sadu. Od dolaska u klub ustalio se u prvoj postavi, preuzeo na leđa broj sedam koji je ne tako davno nosio još jedan igrač sa iste pozicije, Janko Tumbasević. Afirmisao se u Partizanu, Evropu je igrao sa više inostranih klubova a sada želi da sa TSC-om privedu sezonu kraju i upiše još koji nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA. Milan Radin promenio je u dosadašnjoj karijeri 13 klubova pa je sigurno fudbaler koji može reći da ima iskustva u nogama.

Izabrane vesti

“U TSC-u mi je lepo. Klub je odlično organizovan, uslovi za rad su sjajni. Od prvog dana sam dobro prihvaćen. Trenutno smo na drugom mestu, ali ima još 10 utakmica do kraja. Mnogo bodova je u opticaju i ovo mesto na kome smo ne sme da nas uljuljka. Liga je dosta ujednačena, zbog činjenice da ove godine pet ekipa ide u Evropu, dosta ekipa se pojačalo. Šteta je samo što tereni nisu bolji, izuzev par klubova, jer bi mnogi mogli da prikazu bolji fudbal” naveo je Milan Radin.

Nekadašnji fudbaler Partizana gradio je svoju karijeru stepenik po stepenik kroz niželigaške klubove, napredujući svake godine u viši rang. Pre titula sa Partizanom osvojio je Mozzart Bet Prvu ligu sa ekipom Mladosti iz Lučana, nakon čega je prešao u Voždovac.

“Počeo sam u rodnom Mošorinu, posle toga preko Borca iz Šajkaša odlazim u FK Novi Sad. Tamo sam proveo period od kadeta do prvog tima, pa sam otišao u Jugović Kać, klub koji je igrao Vojvođansku ligu, četvrti rang. Posle toga dve godine sam proveo u Senti, Srpska liga Vojvodina, treći rang. Nakon toga igrao sam u Radničkom iz Nove Pazove u Prvoj ligi Srbije. Mladost iz Lučana i Voždovac su bili moji klubovi pre nego što sam došao u Partizan”, kaže Milan Radin.

KAKO SMO U PARTIZANU OSVOJILI DUPLU KRUNU?

 Najveći uspeh u njegovoj karijer je barem što se tiče Srbije dupla kruna sa Partizanom, osvojena 2017. godine. Uzbudljiva sezona u kojoj je Crvena zvezda već bila viđena kao prvak. Crno-beli su bili šest bodova iza svog ljutog rivala nakon regularnog dela, da bi na kraju završili kao prvaci Srbije tri boda ispred komšija. Sećaju se pratioci fudbala poslednje pobede crno-belih na stadionu Rajko Mitić, čiji je upravo Milan Radin bio akter.

“U Partizanu smo te godine osvojili duplu krunu, to je bila jedna nestvarna sezona gde smo od minus devet uspeli da osvojimo titulu, kao i kup posle toga u finalu sa Zvezdom. Jedna od retkih generacija koja je osvojila duplu krunu. Imali smo odličnu ekipu ali i atmosferu bez koje se ne može napraviti uspeh. Najviše su se istakli Leonardo i Đurđvić koji su dali po 24 gola, ali najvažnije je bilo da smo kao tim funkcionisali jako dobro” priseća se Radin svojih dana u crno-belom dresu.

Dobre partije u Humskoj bile su preporuka za prvi odlazak u inostranstvo. Sledeća stanica u karijeri Milana Radina bio je Kazahstan, nakon toga Poljska i klub Korona Kjelce, sa kojim je na žalost ispao iz lige.

“Iz Partizana sam otišao u Aktobe. Klub velike istorije u Kazahstanu i klub koji ima armiju navijača. Svaku utakmica na domaćem terenu smo imali pun stadion i ljudi tamo žive za fudbal. Poljska je drugačija, svi klubovi su odlično organizovani, kao i liga. Stadioni su prelepi, tereni su odlični. Bilo je uživanje igrati fudbal u takvim uslovima”, naveo je Radin.

Usledo je povratak u Srbiju u redove Inđije i ubrzo nakon toga novi odlazak na istok, ovoga puta u Gruziju. Stigao je da upiše Radin i jedan nastup za reprezentaciju sastavljenu od igrača iz domaće lige. Milan Radin je branio boje dva Dinama, jednog iz Tbilisija, glavnog grada države, i drugog iz Batumija. Imao je priliku da igra sa jednom od zvezda Napolija ove sezone, Hvičom Kvaratshelijom, ali i sa levim bekom Crvene zvezde Azarovim.

“U Gruziji sam igrao za najveća dva kluba tamo. Dinamo iz Tbilisija i Dinamo iz Batumija. Liga je nešto slabija nego naša ali sve ekipe se trude da imaju posed i da igraju pas igru, pokušavaju da vrše visoki presing. Inače Gruzini su mnogo talentovani i mislim da će se tek čuti za njihove igrače u Evropi. U Batumiju sam igrao i sa novom zvezdom svetskog fudbala Hvičom Kvaratsheliom, fenomenalan igrač i momak. Šta je radio tamo, usred sprinta on menja pravac. Sećam se prvog dana i kako me je dočekao rečima “Gde si brate”. Takođe sam igrao i sa Iraklijem Azarovim, mislim da će on tek da pokaže koliko vredi”, rekao je za kraj vezista TSC-a.


tagovi

Milan RadinIrakli AzaroviHviča Kvarachelija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara