Andrej Todoroski (© Star sport)
Andrej Todoroski (© Star sport)

Milanović pogodio: Rezervisti Spartaka okrenuli naglavačke meč sa Javorom

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.04.23. | 16:49

Todorovski uticajan, Tumbasević presudan, za prvu pobedu Subotičana pod vođstvom novog trenera – 3:2

Velika pobeda Spartaka i još veća Milana Milanovića. Kažu da je odlika dobrih trenera da znaju koga da podignu s klupe, kako bi promenili tok utakmice, a povratnik u srpski fudbal je to potvrdio protiv Javora, jer su njegovi rezervisti osigurali Subotičanima vrednu pobedu nad Javorom i posle dugo čekanja obezbedio osmehe na severu Bačke – 3:2.

Dok je sve oko njega „gorelo“, u situaciji kad su Ivanjičani poravnali šest minuta pre kraja, Milanović je ostao pribran, rezonovao da je ekipi potrebno iskustvo, poslao na teren Janka Tumbasevića, a vezista koji u nogama ima 350 superligaških utakmica odmerenim dobrim udarcem sa distance, maltene u prvom napadu pošto je dobio priliku, gađao tako da je lopta na putu ka golu Strahinje Manojlivća okrznula i Đorđa Skoka i završila u mreži.

Izabrane vesti

Taman za pobedu Plavih golubova, tek drugu od nastavka klupske sezone posle Mundijala u Kataru, premijernu Milanovićevu u novoj sredini, za popravljanje šansi u borbi za opstanak. Između ostalog zato što je prethodno uveo Aleksandra Todoroskog. Ruku na srce, prinudno, usled povrede Luke Bjelovića pred odlazak na veliki odmor. Tad je šansu dobio Todoroski, značajno uticao na ishod, jer je konkretan način doprineo preokretu od 0:1 do 2:1. Najpre tako što je šutirao (i on praktično čim je ušao), a posle loše intervencije Strahinje Manojlovića poentirao Noboru Šimura. Nešto kasnije Todoroski je posle proigravanja vrlo dobrog Nikole Srećkovića efektnim pogotkom sa distance razgalio malobrojnu publiku na Gradskom stadionu.

U polju Spartak jeste bio bolji, zaslužio je da slavi, stvorio je više obećavajućih napada, uglavnom boravio na polivini rivala, propustio šanse da pre nadoknade reši pitanje pobednika i lako je moglo da se desi da pati. Umalo da za njega bela tačka bude crna. Razlog je činjenica da je dva jedanaesterca za Javor realizovao Luka Gojković: prvi posle faula štopera Marinkovića nad Petrom Gigićem za inicijalnu prednost; drugi posle faula Edmunda Ada nad Ibrahimom Tankom.

I taman kad je delovalo da će Javor osvojiti bod, odapeo je strelu Janko Tumbasević i postarao se da Subotičani slave.



----------------------------------------------------------------------------

 

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-AUT, DRUGO KOLO

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV – JAVOR MATIS 3:2 (1:1)

/Šimura 45+2, Todoroski 76, Tumbasević 86 – Gojković 14pen, 84pen/

Subotica

Sudija: Novak Simović

Spartak Ždrepčeva krv: F. Manojlović 6 – Tanasin 6, Marinković 5,5 (od 46. Bugarin 6), Ostojić 6, Vitorović 6 – Ado 5,5, Đurasović 5,5 (od 86. Tumbasević 7) – Bjelović 6 (od 44. Todoroski 7), Šimura 6,5 (od 62. Tošeski 6), Srećković 7 – Hrstić 5,5. Trener: Milan Milanović.

Javor Matis: S. Manojlović 5,5 – Ilić 6, Skoko 5, Kopitović 5,5, Miletić 6 – Tojčić 6, Adamović 6 (od 90+2. Đukić -) – Eliomar 6,5 (od 77. Milošević -), Gojković 7 (od 88. Bosić -), Tanko 6 – Gigić 6,5 (od 46. Ratković 6). Trener: Mladen Dodić.

Igrač utakmice: Aleksandar Todorovski (Spartak) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT, DRUGO KOLO

Utorak

Mladost Novi Sad – Kolubara 1:0 (1:0)

/Maksimović 31 pen/

Sreda

Mladost Lučani - Napredak 0:1 (0:0)

/Đorđević 81/

Četvrtak

Spartak - Javor 3:2 (1:1)

/Šimura 45+2, Todoroski 76, Tumbasević 86 – Gojković 14pen, 84pen/


16.30 (2,60) Radnik (2,95) Radnički Niš (2,80)




tagovi

Andrej TodoroskiJanko TumbasevićMilan MilanovićLuka GojkovićSpartak SuboticaJavorMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara