Milijardu i 200.000.000 evra za ljude sa svih strana sveta i na kraju ti presudi tvoje dete…

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 23:18

Kakav udarac sudbine za PSŽ

Nije moglo gore za Pari Sen Žermen. U prvom finalu za titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji, presudilo im je njihovo dete.

Kingsli Koman je momak rođen u Parizu. Sa osam godina je počeo da trenira u Pari Sen Žermenu, prošao je sve mlađe selekcije kluba, dogurao do prvog tima, proveo u njemu jednu seniorsku sezonu, a onda otišao posle 10 godina u klubu. I to za džabe jer nije želeo da produži ugovor sa Pari Sen Žermenom. Nije video sebe u planovima kluba kao ni mnoga deca Pari Sen Žermena koja su tiho odlazila dok je klub kupovao zvezde sa svih strana sveta. Od dolaska bogatih Arapa, PSŽ je za devet godina potrošio 1.200.000.000 evra. Milijardu i dvesta miliona! I nije uspeo da “kupi” titulu prvaka Evrope.

Izabrane vesti

Presudio im je Koman, dete koje su fudbalski odškolovali i razvili. Sudbina je odlučila da im vrati sa kamatom. Gledao je Koman kako Sveci iz godine u godinu dovode napadačke zvezde i znao je da neće dobiti ozbiljniju ulogu. Debitovao je sa 16 godina i osam meseci protiv Sošoa, odigrao tu jednu utakmicu u sezoni, sledeće sezone je odigrao dve i shvatio da ga čekaju mrvice... Nije bilo nikakve poente da produži ugovor iako su mu nudili više para nego drugi klubovi. Želeo je karijeru i znao da će pare doći same po sebi ako bude verovao u sebe.

Još jedna ironija je da je Koman tada za džabe otišao u Juventus koji je poslednjih godina slično poput Pari Sen Žermena opsednut osvajanjem Lige šampiona. Juventus ga je posle tri godine prodao Bajernu jer su smatrali da imaju bolje od njega. Na kraju su i oni gledali Komana kako golom u finalu večeras donosi titulu evropskog prvaka Bajernu. Dečko je očigledno umeo da izabere klub… Otkako je debitovao za PSŽ u februaru 2013. godine, počeo je neverovatan niz trofeja. Dve titule prvaka Francuske sa Pari Sen Žermenom. Na njih su nastavljene tri titule prvaka Italije sa Juventusom. A onda pet uzastopnih titula šampiona Nemačke sa Bajernom. Deset godina profesionalne karijere i 10 titula prvaka države zaredom! Večeras je usledila kruna i trofej koji mu je nedostajao sve ove godine.

Koman je bio jedino iznenađenje Hansija Flika večeras u prvoj postavi jer su mnogi očekivali Ivana Perišića u startnih 11. Izgleda da je bilo suđeno… 


tagovi

Kingsli Koman

Obaveštavaj me

PSŽ
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara