Nenad Milijaš
Nenad Milijaš

Milijaš: Odreći se Borjana i Kataija? Hrabro! Ali Zvezda je iznad svega, više je klub dao njima, nego oni klubu

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.06.23. | 10:33

"Niko od ovih igrača nije osetio kako je igrati u Zvezdi kad je teško, kad nema rezultata. Nisu osetili šta znači pravi pritisak. Ja da sam imao ovakve rezultate i ovakav ambijent, mislim da nikada ne bih otišao u inostranstvo"

Da će dolaskom novog trenera uslediti određene promene u Crvenoj zvezdi bilo je za očekivati. Ali odluka novog šefa stručnog štaba Baraka Bahara da 'raščini' dvojicu možda i najvažnijih igrača proteklih godina i skine im status 'nezamenjiv', iznenadila je mnoge - odjeknula poput bombe.

Izraelski stručnjak već je obavio razgovor sa kapitenom Milanom Borjanom i saopštio mu da iduće sezone neće biti prva opcija, na šta je ovaj prilično burno reagovao, dok se za Aleksandar Kataija navodno priprema redukovana uloga, mnogo značajnija u domaćem šampionatu nego u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Prve Baharove odluke podigle su, očekivano, dosta prašine i inicirale ozbiljnu debatu među navijačima. Jedni podržavaju novog šefa smatrajući da je potreban reset u svlačionici, drugi osuđuju način na koji pokušava da nametne autoritet. Takođe očekivano. Za to vreme, iz kluba se niko osim Borjana nije oglašavao po ovom pitanju.

Nenad Milijaš nije više u Crvenoj zvezdi i pristao je da prokomentariše novonastalu situaciju na Marakani. On je u podkastu Miljanov korner na portalu Sputnjik.rs, poručio kako se radi o izuzetno hrabrom potezu novog trenera.

"Milan Borjan je neko ko je dao mnogo Zvezdi. Možda i najviše od svih igrača što su trenutno tu. Kao kapiten sjajno je odrađivao posao, posebno u velikim utakmicama u Evropi. Ali to je to odluka novog šefa, to je taj surovi profesionalizam. U svakom slučaju, hrabar potez trenera kojim je pokazao da zna šta hoće i kako hoće. Borjan je profesionalac, mora sve to da prihvati i da pokuša da se vrati. Nikome nije prijatno da tako nešto čuje. Naravno, što pre treba da se probudiš i da vidiš kako ćeš da se boriš dalje".

Sigurno mesto u startnih 11 više neće imati ni Katai...

"Aleksandar Katai je majstor. Dao je toliko golova, rešio verovatno najviše utakmica u Superligi. Velike su to odluke, velike promene... Ali hajde da sačekamo, videćemo kako će se ti novi igrači uklopiti, da vidimo kako će sve da krene... Kažem, velika hrabrost i to ne može niko da ospori. E sad, da li je dobro ili nije, na kraju će da sude rezultati. Ako budu dobri, sve će to brzo da se zaboravi. Jer ovaj klub je veći od bilo kog pojedinca. To se pokazalo puno puta do sada. Najvažnije je da Zvezda ima rezultat, da su navijači zadovoljni. A svi pojedinici koje smo nabrajali, i oni što će doći - klub je veći od njih. Sigurno da je klub više dao njima, nego što su oni klubu. A svako se trudi da da najviše što može".

Milijaš kaže da je u pripremi dvomeča sa Makabijem moglo da se vidi kakav je Bahar trener i čemu teži, međutim...

"Došao je u mnogo veći klub nego što je Makabi, gde je mnogo veći pritisak. Sigurno da će mu biti teško, ali to je njegovo, on zna šta radi. Siguran sam da će mu u klubu pomoći, da mu olakšaju, pošto je svima isti cilj. I nadam se da će stići do tog cilja. Što se Makabija tiče imao je brzinu na bokovima, insistiralo se na tome, dobar kontranapad, vodilo se računa o prekidima"...

Koliko god da je za pojedince neprijatna situacija, miljenik Zvezdinog severa tvrdi da nije kraj sveta i podseća na neka davna vremena.

"Niko od ovih igrača nije osetio kako je igrati u Zvezdi kad je teško, kad nema rezultata. Nisu osetili šta znači pravi pritisak. Ja da sam imao ovakve rezultate i ovakav ambijent, mislim da nikada ne bih otišao u inostranstvo".

Ostanak u stručnom štabu ne bi bio opcija čak i da ga je Bahar pozvao, jer kako kaže, još pre tri meseca odlučio je da na leto započne samostalnu trenersku karijeru.

"Tako je, odlučio sam da se osamostalim. Mislim da sam dovoljno vremena proveo kao pomoćnik. Završio sam sa edukacijom. Vreme je da počnem sam da radim. Znao sam i pre dolaska novog trenera da ću na leto krenuti u potragu za angažmanom. Hvala Bogu, ponuda ima, mogu da biram. Poznajem ligu, poznajem igrače, tako da mislim da bih mogao da radim dobar posao", zaključio je Nenad Milijaš.


tagovi

Nenad MilijašBarak BaharMilan BorjanAleksandar Katai

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara