Sergej (©AFP)
Sergej (©AFP)

Milinković Savić u 96. minutu odveo Lacio u Ligu Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.05.22. | 22:45

Golom u poslednjim sekundama reprezentativac Srbije osvojio zlata vredan bod Nebeskoplavima u Torinu i pokvario slavlje Vlahoviću

Juventus je bio na pragu trijumfa nad Lacijom u pretposlednjem kolu Serije A. Iako nije imao takmičarski motiv jer ne može da mrdne sa četvrtog mesta, imao je želju da priredi Paulu Dibali i legendarnom Đorđu Kjeliniju adekvatan oproštaj od publike na Alijanc stadionu. Vodio je golovima Dušana Vlahovića i Alvara Morate, Aleks Sandro je autogolom dao nadu Nebeskoplavima, a onda ih je Sergej Milinković Savić u poslednjim sekundama odveo u Ligu Evrope - 2:2 (2:0).

Argentinac se oprašta od Stare dame. Ističe mu ugovor ovog leta, nedavno je i sam potvrdio da odlazi. Odigrao je poslednji meč pred navijačima Juventusa u crno-belom dresu. Dušan Vlahović mu je posvetio pogodak, a tribine nagradile ovacijama kada je u smiraj susreta napuštao igru. Kjelini se takođe oprostio od publike čiji mezimac je bio 17 godina. Naravno, kada je izlazio iz igre čitav stadion bio je na nogama.

Izabrane vesti

Neće ipak poslednji meč na Alijanc stadionu pamtiti po dobru, jer njihova ekipa nije slavila. Za to se postarao Milinković Savić, koji je sa ivice peterca u šestom minutu nadoknade jedan odbitak zakucao u mrežu iza Matije Perina. Njegov pogodak obezbedio je Laciju mesto u Ligi Evrope naredne sezone. Peti je sa četiri boda više od sedmoplasirane Fjorentine na kolo do kraja.

A počelo je sjajno za Bjankonere. Centaršut Alvara Morate sa leve strane, Vlahović je izbego ofsajd zamku i sa par metara glavom matirao Tomasa Strakošu. Gol broj 24 u prvenstvu je proslavio u Dibalinom stilu i tako mu ga posvetio.

Sredinom prvog poluvremena Dibala je povukao po desnoj strani, proigrao Huana Kvadrada, koji je prosledio loptu do Morate. Posle kraćeg petljanja Španac se namestio na šut i opalio po lopti, poslaviši je veoma efektno u mrežu nemoćnog golmana Lacija.

Interesanto je da je Juve u prvih 45 minuta uputio samo tri šuta, Lacio čak 10, a na semaforu je bilo 2:0. Pravda je zadovoljena kada je početkom drugog poluvremena Aleks Sandro pogodio sopstvenu mrežu. Nije se najbolje snašao posle kornera sa desne strane, pa je skrenuo loptu iza Perinovih leđa za 1:2.

Dominirali su Nebeskoplavi u nastavku, ali je Juventus odloevao. Ipak, duboko u nadoknadi Milinković Savić dolazi do lopte posle odbrane Perina i sa ivice peterca je smešta u mrežu. Bio je to njegov 11. pogodak, a ima i 11 asistencija. Još jedna sjajna sezona za srpskog vezistu u Rimu.

SERIJA A – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Empoli - Salernitana 1:1 (1:0)

/Kutrone 31 - Bonacoli 76/

Udineze - Specija 2:3 (1:2)

/Molina 26, Mari 90+4 - Verde 35, Đasi 45+3, Mađore 47/

Verona - Salernitana 0:1 (0:1)

/Brekalo 19/

Roma - Venecija 1:1 (0:1)

/Šomurodov 76 - Okereke 1/

Nedelja

Bolonja - Sasuolo 1:3 (0:1)

/Orsolini 91p - Skamaka 35, 80, Berardi 75/

Napoli - Đenova 3:0 (1:0)

/Osimen 32, Insinje 65pen, Lobotka 81/

Milan - Atalanta 1:0 (0:0)

/Leao 56, Ernandez 75/

Kaljari - Inter 1:3 (0:1)

/Likojanis 53 - Darmijan 25, Lautaro 51, 84/

Ponedeljak

Sampdorija - Fjorentina 4:1 (2:0)

/Ferari 16, Kvaljarela 30, Torsbi 71, Sabiri 84 - Gonzalez 89 pen/

Juventus - Lacio 2:2 (2:0)

/Vlahović 10, Morata 36 - Aleks Sandro 51ag, Milinković Savić 90+6/



tagovi

Sergej Milinković SavićDušan VlahovićPaulo DibalaAlvaro MorataAleks Sandro

Obaveštavaj me

Lacio
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara