Milojević dovodi “svog” Grka kao zamenu za Borjana?

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.01.19. | 18:10

Realnije je na leto

Iz Crvene zvezde su poručili da Milan Borjan nije na prodaju i da su neke ponude za njega odbijene. Njemu je ponuđen novi ugovor vredan 500.000 evra što je više nego duplo u odnosu na ono što trenutno ima na Marakani. Međutim, još ga nije prihvatio…

To još nije razlog za alarm jer Borjan ima ugovor do leta 2020. godine. Ali ako odbije novi ugovor, to jeste signal da se Zvezda baci u potragu za novim golmanom. To bi podrazumevalo prodaju Borjana, najverovatnije narednog leta ako sada ne dođe neka ponuda koja se ne odbija. Inače, do sada je postojalo interesovanje za Borjana sa Bliskog istoka, Francuske i Genta koji je već našao novog golmana.

Izabrane vesti

Ako Borjan ode narednog leta, među stative Crvene zvezde bi mogao da dođe bivši učenik Vladana Milojevića. Reč je o Andreasu Janotisu (26), grčkom golmanu koji je trenutno rezerva u Olimpijakosu. Podsetimo, Iz Slovenije su stizale glasine da je jedna od Zvezdinih ideja i Slovenac na golu Panioniosa Matic Kotnik. A sada je u igri i bivši golman Panioniosa…  

Milojević i Janotis su imali vrlo uspešnu saradnju u Panioniosu u sezoni 2016/17 kada je Grk bio standardan na golu tima iz atinskog predgrađa u sezoni za pamćenje. Primio je 20 golova na 28 mečeva u prvenstvu i sačuvao mrežu mirnom u 11 utakmica. Tada je branio za Panionios kao pozajmljen igrač Olimpijakosa, kasnije je prešao u Atromitos, a prošlog leta se izborio za drugi mandat u Olimpijakosu. Vratio se u Pirej i sezonu započeo kao prvi golman Olimpijakosa. Branio je svaki minut u kvalifikacijama za Ligu Evrope, prvih sedam kola u grčkom šampionatu, po jedan meč u Ligi Evrope i Kupu Grčke, a onda je sklonjen!

Olimpijakos je rešio da ga kazni zbog odbijanja da produži ugovor koji mu ističe na kraju sezone. Grčki velikan mu je ponudio ugovor vredan 300.000 evra po sezoni, ali Janotis nije prihvatio. I odmah je prikovan za klupu. Uz poruku da će u januaru biti prodat samo ako neko ponudi između 400.000 i 500.000 evra za njega.

Kako nije realno očekivati da stigne takva ponuda za igrača kojem ističe ugovor, Janotis će verovatno biti na klupi do kraja sezone, a onda besplatno napustiti klub na kraju sezone. Janotisov agent je Predrag Đorđević, bivši fudbaler Crvene zvezde i legenda Olimpijakosa. On je navodno već kontaktirao Milojevića i predstavio mu Janotisovu situaciju. Zvezdin trener ima visoko mišljenje o Janotisu, ali je navodno pouručio da u ovom trenutku nije realna opcija da u januaru opet udruže snage. Borjan skoro sigurno ostaje, a Zvezda svakako ne bi plaćala obeštećenje za igrača koji je slobodan za šest meseci i koji bi bio rezerva.

Međutim, već sledećeg leta bi mogla da bude drugačija situacija. Borjan bi mogao da napusti Marakanu, a Janotis će tada biti slobodan igrač. Milojević je već jednom pogodio sa bivim igračem iz Panioniosa kada je isnsistirao na dovođenju Bena i u njemu dobio možda i najboljeg igrača tima. Možda bi Janotis mogao da nastavi Benovim stopama…

Interesantno je da Grci kao zamenu za Janotisa na golu Olimpoijakosa najavljuju upravo Matica Kotnika kojeg Slovenci pominju kao želju Crvene zvezde. A Kotnika bi na golu Panioniosa trebalo da zameni Zvezdin bivši golman Filip Manojlović koji mu je trenutno rezerva.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Milan BorjanOlimpijakosZimski prelazni rok 2019Andreas Janotis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara