Aleksandar Prijović (©reuters)
Aleksandar Prijović (©reuters)

Milojević hoće Prijovića u Apoelu, mame ga klubovi iz Azije, Mađarske, Legija i Apolon

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.01.23. | 20:08

Srpski napadač navodno uklonio iz ugovora sa Vestern Junajtedom otkupnu klauzulu od 2.000.000 evra, što bi trebalo da ubrza transfer

Da li je posle šest godina došlo vreme za povratak Aleksandra Prijovića u evropski fudbal? Otkako je obezbedio vrhunske finansijske uslove u Al Itihadu gde se nije proslavio, praktično u svakom prelaznom roku pominje se mogućnost Prijovićevog povratka na Stari kontinent, a on je u međuvremenu otišao još dalje pošto je pre dve i po godine zaigrao u Vestern Junajtedu gde je postao čak i šampion Australije.

Ugledni poljski sajt Pilka Nožna tvrdi da je on blizu povratka u evropski fudbal i da se ponude nižu. Istina, pominje se da ga neimenovani azijski klubovi mame primamljivim finansijskim ponudama, ali i da u redu stoje timovi sa Kipra i iz Mađarske, kao i njegovi bivši klub Legija.

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da bi Prijović mogao da napusti Vestern Junajted bez obeštećenja pošto je sa klubom u decembru izboksovao ukidanje otkupne klauzule od 2.000.000 evra. Bez obeštećenja može da ide samo pod uslovom da ne potpiše za neki drugi klub u Australiji! On sa Vestern Junajtedom ima ugovor na još godinu i po dana uz opciju automatskog produžetka na još jednu sezonu i nije mu hitno da mora da ide sada, ali ako dobije pravu ponudu iz Evrope šanse da se transfer ostvari bi se značajno uvećale. Isti sajt piše da bi strelac pobedonosnog gola protiv Gruzije za odlazak na Svetsko prvenstvo 2018. na kraju ugovora sa Vesternom trebalo da inkasira neto platu od preko milion evra.

Nedelja, 05.00: (1,57) Melburn Siti (3,80) Adelejd (5,50)

Legija ne bi imala novčana sredstva da isprati uslove koje Prijović ima u Australiji, ali bi to mogla delimično da kompenzuje kroz duži ugovor, na dve i po ili tri godine. Legija istovremeno radi na vraćanju još jednog njenog nekadašnjeg špica, Čeha Tomaša Pekharta. On je bez kluba od kraja novembra kada se rastao sa Gazijantepom i Legiji bi bilo mnogo lakše da njega angažuje, ali je navodno Prijović i dalje u opticaju. Pekhart na stolu već ima ponudu za ugovor od godinu i po dana, ali on još nije odlučio.

Prijović je navodno spreman na pregovore sa Legijom, gde je tokom godinu i po dana bio jedan od najboljih igrača, nastupao i u Ligi šampiona. Sve to mu je kasnije obezbedilo prelazak u Paok iz Soluna za tri miliona evra, a dve godine kasnije i transfer u Saudijsku Arabiju kojim se obezbedio.

Pored velikana iz Varšave, najinteresantnije je da u redu stoji i Apoel iz Nikolzije. Apoel Vladana Milojevića navodno je u potrazi za još jednim špicom uprkos tome što je nedavno potpisao Federiko Makeda. Doduše, ekipa iz Nikozije je ove zime ostala bez dvojice napadača, Antona Maglice i Nikolasa Kucakosa, pa su mu pojačanja u ofanzivnom delu potrebna. Nedavno je kod Milojevića na Kipar stigao i Mohamed El Fardu Ben koji se prethodno rastao od Crvene zvezde.

Uz Apoel pominje se i Apolon iz Limasola u kojem bi Prijoviću društvo mogli da prave Vukašin Jovanović i golman Aleksandar Jovanović. Među zainteresovanim kupcima su još Ferencvaroš i Puškaš Akademija.

Prijović je u sedam utakmica na startu prvenstva Australije postigao tri gola.


tagovi

Aleksandar PrijovićZimski prelazni rok 2023APOEL NikozijaApolon LimasolFerencvarošAkademija PuškašLegija Varšava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara