Milojević kreće uigravanje štoperskog tandema za Kopenhagen

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.07.19. | 20:19

Milunović i Degenek zajedno na terenu, uvođenje i Kanjasa u željeni ritam

Helsinki još nije arhiviran, ali odličan rezultat iz prvog meča deluje nenadoknadivo za Helsinki u revanšu i daje za pravo stručnom štabu Crvene zvezde da polako počinje spremanje za okršaje sa Kopenhagenom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sutrašnji meč sa Radničkim iz Niša mogao bi da posluži Vladanu Milojeviću kao idealna prilika da počne sa uigravanjem nekih novih tandema u ekipi. Miloš Degenek je stigao pre samo četiri dana, ali sa njegovom fizičkom kondicijom nema nikakvih problema, s obzirom da je vredno trenirao u pauzi, a prethodno je bio standardan u dresu Al Hilala. Za nikakvu drugu vrstu adaptacije nije bilo potrebe, pošto reprezentivac Australije dobro zna kako diše svlačionica Crvene zvezde i šta su zahtevi stručnog štaba.

Izabrane vesti

Tako bi Milojević već koliko sutra mogao da upari Degeneka i Milunovića u poslednjoj liniji tima, kako bi se njih dvojica do prvog meča sa Kopenhagenom usaglasila na terenu. Milnović je sve dosadašnje mečeve u sezoni odigrao u tandemu sa Srđanom Babićem, ali pošto se radi o štoperima sličnog profila, još od Degenekovog odlaska u Al Hilal crveno-beli su krenuli u potragu za nešto pokretljivijim centralnim defanzivcem. To bi trebalo da bude i Radovan Pavkov, ali su doskorašnjeg defanzivca Radničkog iz Niša omele povrede tokom priprema, pa nije bio u prilici da pokaže šta zna na terenu. U svakom slučaju, Pankov ima 23 godine i vreme još uvek radi za njega, a na stadionu Rajko Mitić ga u bliskoj budućnosti vide kao jednog od stubova odbrane.

Protiv Kopenhagena će crveno-belima biti neophodna apsolutna sigurnost u poslednjoj liniji tima, pošto se radi o dvomeču koji crveno-belima može da obezbedi novu jesen u grupnoj fazi Lige Evrope i potpuno rastereti Milojevićev tim uoči eventulnog plej-ofa Lige šampiona. Danci imaju ozbiljnu navalu i odbranu crveno-belih čeka znatno zahtevniji posao nego u dosadašnjem toku sezone.

Nesrećna povreda Branka Jovičića protiv Helsinkija, primoraće se šefa Zvezdine struke da započene uigravanje još jednog tandema u ekipi. Hose Alberto Kanjas će nešto pre vremena uskočiti u vatru, pa će već protiv Radničkog provesti oko sat vremena na terenu. Očekuje da će zaigrati u paru sa Dušanom Jovančićem, kojem su takođe potrebni minuti na terenu kako bi se što pre vratio u prošlosezonsku formu. Sve veću minutažu počeće da dobija i Miloš Vulić, koji je sada praktično ostao kao jedina alternativa у veznom redu srpskog šampiona.

Vladan Milojević je najavio određene promene u ekipi. Poštedu će dobiti oni najumorniji nakon meča sa Helsinkijem, ali ne treba ni očekivati previše šarenolik sastav, s obzirom da su bodovi sa Nišlijama izuzetno važni srpskom šampionu pred novi izazov na evrosceni.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara