Milojević ponosan na kraju priprema: Marko Marin je suvo zlato Crvene zvezde

Vreme čitanja: 5min | sub. 09.02.19. | 16:00

„Marko je igrač koji se dugo se nije pojavio u Crvenoj zvezdi. Privilegija je za navijače i sve uopšte ljubitelje fudbala u Srbiji, što smo u prilici da gledamo takvog igrača“, poručio je strateg Crvene zvezde

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Antalije)

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević napravio je retrospektivu kompletnih zimskih priprema, sa akcentom na drugu fazu u kojoj su crveno-beli odigrali pet mečeva i ostvarili isto toliko pobeda.

Izabrane vesti

Iako rezultat u takvim proverama nije previše bitan, besprekoran bilans sam po sebi uvek ostavlja pozitivan utisak. Ipak, u kom je stanju ekipa biće jasnije naredne subote (16.00) kada bude startovao prolećni deo prolećnog dela sezone.
Početak prvenstva je uvek nepoznanica, tu dolazi do nekog drugog vida pritska. U prijateljskim mečevima imate sve, samo nemate taj faktor rezultata. Sada ulazite u poslednju ciljnu ravninu, pred plej-of. Nijedna ekipa na početku prvenstva nije 100 posto spremna, trebaće jedna ili dve utakmice da se uđe u takmičarski ritam“, rekao je na početku završnog razgovora u Antaliji Vladan Milojević.

Novajlije su pored samog kvaliteta donele i još žešći rad na pripremama.
Uradili smo fenomenalan prelazni rok. Neke igrače, koji su još ranije bili označeni da dođu, sad smo doveli. To su sve igrači sa iskustvom, kulturom igara iz evropskih zemalja, koji su ovde doneli profesionalnost. To je potrebno, oni to prenose jedni drugima. Drugačije je kad ja to pričam, a drugačije ka oni to vide na delu. Jedni druge podstiču na taj način, to mi olakšava posao da mogu maksimalno profesionalno da obavljaju svoje zadatke. Fudbal je igra i zabava, ali igrači moraju da budu profesionalni u svim segmentima i treninga i ponašanja, tako i u životu“.

Marko Marin je izrastao u velikog lidera, vođu tima, ali i direktnog saradnika Vladana Milojevića na terenu. Po izlasku sa terena protiv Maribora ustala je cela klupa da ga pozdravi.
„Marko je igrač koji se dugo se nije pojavio u Crvenoj zvezdi. Privilegija je za navijače i sve uopšte ljubitelje fudbala u Srbiji, što smo u prilici da gledamo Marka Marina. Profesionalac, koji svoj odnos prema fudbalu prenosi mladim igračima. Nosilac, jedan od starijih igrača - suvo zlato Crveno zvezde. Samo njegovo prisustvo mnogo znači, kako nama, tako i navijačima Crvene zvezde, ali pre svega ovim mladim igračima. Mnogo toga pre oni mogu da upiju od Marka Marina, nego što mi možemo da im prensemo. On je igrač - lider, a svaki trener želi da ima što više lidera u svom timu“.

Crvena zvezda je sačuvala okosnicu tima, ali je još uvek akutelan prelazni rok u Kini.
Rekli smo da je prelazni rok živa stvar, videćemo kako će biti do kraja“.

JOŠ JEDNOM JE POTVRĐEN RAD MITRA MRKELE

Stigao je Mirko Ivanić, ali Vladan Milojević apostrofira i ostale nove igrače srpskog šampioma.
Pričamo i o Ivaniću, Milunoviću, Vukanoviću, Vuliću, Jirki... To su sve fenomenalni igrači. Još jednom se potvrdio rad gospodina Mitra Mrkele, naravno u saradnji sa mnom. Klub je izrazio i želi da investira u potencijal i igrače. Najveći potencijal kluba u ovom trenutku su igrači. Imamo dobar roster, dosta igrača. Biće jaka, paklena konkurencija, ali jednostavno to je Crvena zvezda“.

U svakom slučaju, Milojeviću će biti izuzetno teško da izabere 18 igrača koji će ući u prtokol na svakoj prolećnoj utakmici.
„Jeste, ali oni jako dobro znaju da ja imam eto da kaže „alatke u ekipi“, jednostavno biram sa stručnim štabom pokušavamo da izaberemo najjači tim za svaki naredni meč. To ne mora da znači i da je to najbolji tim. Svi žele da igraju, to je sasvim normalno, ali ovde svi guramo u jednom pravcu, a to je osvajanje duple krune. Svi moramo da se podredimo tom cilju“.

Kakvu Crvenu zvezdu biste voleli da vidite sad na proleće.
Da pobeđuje“.

Da li je ovaj tim dovoljno dobar da se posle 12 godina donese dupla kruna u klupske vitrine.
Ne znam, ne bih o tome da pričamo, nisam neko ko priča daleko. Pričali smo već sa igračima, prolećni deo sezone krećemo od nule, ne interesuje nas ništa, cilj nam je dupla kruna, daćemo sve od sebe, postoji velika želja. Možda je mnogo veća ove godine da se uzme titula, nego prošle. Jedva čekamo da drugi deo sezone počne“.

Koliko znači što su najiskusniji igrači produžili ugovore?
 „Znači sigurno, uvek je dobro kada radite sa igračima. Ima dosta njih koje sam trenirao, olakšava stvari da ne morate da radite sve iz početka. Nekim igračima treba više vremena da usvoje zahteve, neke novajlije imaju drugačije navike, koje su poneli iz drugih timova, ne kažem da su to negativne navike. Kod nekih trenera su jednostavno bili drugačiji zahtevi. Sve to ide kako treba, dobri su to i pametni igrači, neće biti nikakvih problema“.

IMAMO DOBAR TIM, NIŠTA VIŠE OD TOGA...

Da li vam deluje da u rukama imate pravi „drim-tim“ za naše uslove?
„Ne može tako da se priča. Mislim da imamo dobar tim, ništa više od toga. Sve ostalo ne gledam tako. Imamo dobar potencijal u igračima, znate da Zvezda živi od prodaje igrača, gledali smo i da ne bude odlazaka, morate da imate kontinuitet. Jirka je 1997. godište, Vulić 1996... Gajić mladi reprezentativac, Ivanić reprezentativac Crne Gore i igrač Lige šampiona, Milunović bivši A reprezentativac Gledali smo da dovođenjem igrača i ostali igrači napreduju. Pored zdrave konkurencije jako je bitno i da možete da kažete da ste bolji nego u nekom prethodnom periodu“.

Da li biste voleli da publika dolazi u malo većem broju na mečeve domaćeg prvestva, s obzirom da ovaj tim to svakako zaslužuje.
„Ne sumnjamo mi u naše navijače. Voleli bismo koliko god mogu da dođu i podrže ove momke, jer oni stvarno to zaslužuju. Nemamo problema sa njima, znamo da i oni daju sve od sebe“.

Ukoliko bi žreb u polufinalu sastavio Crvenu zvezdu i Partizan, mogolo bi da se desi da na proleće imamo čak četiri večita derbija.
„Samim tim što postoji mogućnost da igramo jedni protiv drugih to je moguće, ali ne bih da pričamo o tome. Imamo meč sa Radnikom iz Surdulice u kupu, neće biti lako. Znate kako je prošle godine bilo u javnosti, pričalo se unapred, idemo na APOEL, pa kad prođemo posle na Legiju, a na kraju nema ni APOEL-a, ni Legije. Rečima je sve lako da se kaže, ali hajde da se vodimo, onim čime smo se vodili. Prvo imamo mečeve prvenstva, kup je malo kasnije. Videćemo kako će sve to da prođe“, zaključio je Milojević.

Fudbaleri Crvene zvezde danas su doputovali iz Antalije, a naredne subote od 16 časova na stadionu Rajko Mitić igraju prvi meč prolećnog dela sezone protiv novosadske Vojvodine.


tagovi

Vladan MilojevićMarko Marin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara