Mitrović, naravno! Fantastična serija srpskog golgetera nastavljena u Kruševcu

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.10.19. | 22:37

Golom u 90. minutu Orlovi pobedili uporne Paragvajce – 1:0

Ko će drugi nego Aleksandar Mitrović!? Još jedna utakmica u dresu reprezentacije Srbije i još jedan gol. Za pobedu. Kruševac je 16 godina čekao da ponovo vidi Orlove i na kraju ih je pozdravio aplauzom za trijumf nad Paragvajem – 1:0.

Nije to bila igra koja baca u trans, mnogo toga je nedostajalo u izdanju Srbije, ali imaju Orlovi tog džokera u Mitroviću, koji je u stanju da i najmanju šansu, kada igra u dresu državnog tima, pretvori u pogodak. U njegovom 53. nastupu postigao je 29. gol. Svakom utakmicom sve je bliži samom vrhu istorijske liste najboljih strelaca reprezentacije.

Izabrane vesti

Izmešani tim koji je na teren poslao Ljubiša Tumbaković, da bi se uverio koliko koji pojedinac može da odgovori zadacima koje im je podelio, odigrao je solidnu utakmicu protiv Paragvaja, bez velikih šansi i bez drhtanja pred svojim golom. Ipak, očekivalo se malo više, pogotovo što su Orlovi gotovo 40 minuta imali igrača više. I tri minuta su ih delila da završe meč bez pogotka. Ipak, kombinacija Rodić – Mitrović donela je taj gol, vredan pobede nad upornim i žilavim Južoamerikancima.

Posle ovog izdanja u Kruševcu ispada da je igra Srbije kao kratko ćebe: ako napad stvara šanse i postiže golove, onda je odbrana na vetrometini i duva na sve strane, ali ako se zategne ta zadnja linija, da nema mnogo ispada, kao večeras, onda škripi u napadu, nema ni velikih prilika za pogodak.

Čak ni igrač više u 40 minuta drugog poluvremena nije olakšao posao Orlovima, čiji su se uporni napadi završavali uglavnom na bedemu paragvajskog šesnaesterca. U nedostatku prve perle reprezentacije, mađioničara s loptom i tvorca igre državnog tima Dušana Tadića ili makar Sergeja Milinkovića-Savića, koji je sjajno dirigovao igrom u Luksemburgu, sve je izgledalo mnogo teže, komplikovanije. Nedostajao je taj završni pas iza leđa protivničke odbrane, taj zicer oči u oči sa golmanom, kakve pravi uglavnom Tadić, a u golove pretvara Mitrović.  Jedino je Adem Ljajić donekle zaista pretio Južnoamerikancima, ali udarcima sa distance. Jednom ga je ukočila prečka, drugi put golman Fernandez odličnom odbranom.

Najbliža golu, pre tog 90. minuta, Srbija je bila u 25. minutu, kada je Adem Ljajić topovski tukao sa 17 metara i uzdrmao prečku. Vredni pažnje su bili i udarci Filipa Mladenovića, dobar prodor Nemanje Miletića, koji je umesto udarca sa osam-devet metara probao da proigra Mitrovića, ali bez uspeha, te kombinacije Ljajića i Radonjića, takođe bez efekta u šesnaestercu gostiju. Finiš poluvremena je ponovo pripao Paragvaju. Almiron je zadavao glavobolje odbrani Srbije, a postigli su gosti i gol posle kornera, koji je poništen zbog prekšraja. U poslednjem napadu su se bunili i tražili penal, jer su smatrali da je Mladenović igrao rukom, ali ga nisu dobili...

Čak ni kada je u 53. minutu Almiron dobio crveni karton (drugi žuti) zbog pokušaja da iznudi penal, to nije mnogo pomoglo timu Srbije. Paragvaj se dodatno zatvorio, zgusnuo u sredini odbrane, zaigrao i malo oštrije, a Orlovi na to nisu imali odgovor. Bilo je udaraca sa distance, poneki prodor po boku, ali bez valjanog centaršuta na peterac. Igralo se do kraja na polovini Paragvaja, držala je Srbija loptu, što bi trebalo da je po ukusu selektora Tumbakovića, ali ništa sa njom opasno nije uspela da napravi.

I onda kada se očekivao kraj, bez uzbuđenja - gol. Rodić je centrirao, Mitrović skočio na petercu i poslao loptu u mrežu. Najlepše je ostavljeno za kraj. Piše se pobeda, pa iako je prijateljska utakmica.

Meč u Kruševcu najviše će ostati u pamćenju debitantu Rockovu, pa Miletiću, Gobeljiću, Rodiću, Milunoviću, momcima iz Superlige, koji su dodali u biografiju još po jedan nastup u reprezentaciji. Već u ponedeljak je nova šansa za dokazivanje, duel sa Litvanijom u Viljnusu, za bodove, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. I nova šansa Mitroviću da popravi golgeterski saldo. U opasnoj je seriji.

Foto: Starsport


SRBIJA - PARAGVAJ 1:0
/Mitrović 90/

Kruševac. 
Stadion: Mladost.
Sudija: Nejc Kajtazović (Slovenija). 

Srbija: Rajković (od 88. Rockov) - Miletić (od 46. Gobeljić), S. Mitrović, Kolarov (od 66. Milunović), Mladenović (od 66. Rodić) - Maksimović (od 66. Gudelj), Milivojević (od 46. Lukić) - Radonjić, Ljajić, Gaćinović - A. Mitrović.
Klupa: Dmitrović, Rockov, Gobeljić, Rodić, Gudelj, Lukić, Kostić, Milenković, Milunović, Pavlović.

Paragvaj: Fernandez - Rohas, Gomez, Alonso, Riveros - Paredes (od 59. Espinoza), Horhe, Viljasanti, Almiron - Sanabrija (od 71. Leskano), Gonzales (od 84. Sančez).
Klupa: Silva, Martinez, Piris, Balbuena, Sančez, Romero, Espinoza, Kaku, Samudio, Leskano, Romero.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara