Gol Žote za izjednačenje (© Reuters)
Gol Žote za izjednačenje (© Reuters)

Mnogo je dobar, a malo ga guraju sudije: Liverpul prvi do 2.000 pobeda u Engleskoj

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.12.21. | 22:51

Uz kontroverzni gol u preokretu nad Njukaslom – 3:1

Brišućim letom je pre dve sezone je nadmašio konkurenciju, u ovoj ostavlja sjajan utisak, u poslednjih mesec dana izgleda superiorno u svim takmičenjima i neutralni će reći da moćnom Liverpulu nije potrebna sudijska pomoć da bi se trkao sa Mančester Sitijem i Česijem za naslov prvaka, a baš ga je malkice pogurao Majk Din u 17. premijerligaškom kolu, za preokret nad Njukaslom – 3:1.

Možda bi Crveni slavili i da nije bilo kontroverze iz 21. minuta, mada – ko zna – možda bi gosti posle inicijalne prednosti našli način da ućutkaju Enfild. Ovako je glavni arbitar sam sebe promovisao u figuru o kojoj će se pričati jednako kao o strelcima. Eventualno više, jer je direktno skorio rezultat.

Izabrane vesti

Posle kornera domaćina, u kaznenom prostoru su se sudarili Ajsak Hejden, Fabijan Šer i Ibrahima Konate, vezista Njukasla je ostao da leži na travi držeći se za glavu, preporuka sudijama je u da u takvim situacijama obavezno prekinu igru kako bi se povređenom fudbaleru ukazala pomoć, pogotovo što se radi o osetljivom delu tela. Čak je prošlo pet sekund pre nego što je Trent Aleksanar Aronld centrirao na drugu stativu, a Diogo Žota iz drugog pokušaja savladao Martina Dubravku, međutim, pitanje je šta je iskusni sudija poput Dina čekao, zašto nije prekinuo igru dok je Hejden bio povređen.

Kraj klupe Svraka besneo je Edi Hau, bunili su se igrači, Din nije popustio i desetim golom Portugalca ove sezone (dva takmičenja) stigao do izjednačenja, da bi vrlo brzo preko Mohameda Salaha uspeo da još jednom nadmudri goste i u razmaku od samo četiri minuta nacrta favoritu put ka pobedi. Ka toj stazi usmerio ga je bivši fudbaler Liverpula, Džondžo Šelvi. Mogao je iskusni vezista da izraste u junaka, jer je u ranoj fazi meča postigao vodeći gol – i to kakav, potvrđujući da ima top u desnoj nozi – ali sredinom prvog dela njegov povratni pas napravio je problem crno-belima, Sadio Mane se kao puma zatrčao ka Dubrakvi, slovački golman odbranio udarac Senegalca, samo da bi stvorio zicer Salahu. Egipćanin poklone prihvata, pogotovu u ovim pretprazničnim danima.

Bio je to 15. gol Salaha ove sezone u prvenstvu (ima i devet asistencija), peti vezani na Enfildu protiv Njukasla, za 150. pobedu Jirgena Klopa u Premijer ligi (nijedan trener Crvenih u istoriji nije brže stigao do te brojke), ukupno 2.000 trijumf Liverpula u elitnom rangu engleskog fudbala (prvi tamošnji klub koji je to uspeo) i za najavu vrhunca večeri.

Projektil Trenta Aleksandra Arnolda. Raketa zemlja-vazduh. Srećom da postoji video materijel. Teško da reči mogu da opišu kako je desni bek ovo uradio. Da se zna koliko su Crveni dobri. Jaki, moćni, raznovrsni. Jedino što ponekad sudije zažmure, ali to su arbitri Premijer lige. Jednostavno, iritiraju.

PREMIJER LIGA – 17. KOLO

Utorak

Norič – Aston Vila 0:2 (0:1)

/Remzi 34, Votkins 87/

Mančester siti – Lids 7:0 (3:0)

/Foden 8, Griliš 13, De Brujne 32, 62, Marez 49, Stouns 74, Ake 78/

Brajton – Vulverhempton 0:1 (0:1)

/Sajs 45/

Kristal Palas – Sautempton 2:2 (1:2)

/Zaha 2, Ajuv 65 – Vard Prous 32, Broja 36/

Arsenal - Vest Hem 2:0 (0:0)

/Martineli 48, Smit Rou 87/

Četvrtak

Čelsi - Everton 1:1 (0:0)

/Maunt 70 - Brajtvajt 74/

Liverpul – Njukasl 3:1 (2:1)

/Žota 21, Salah 25, Aleksander Arnold 87 – Šelvi 6/

Odloženo

Brentford - Mančester junajted

Barnli – Votford

Lester - Totenhem




tagovi

LiverpulNjukaslTrent Aleksander ArnoldMohamed SalahDiogo ŽotaŽota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara