Mauro Ikardi i Paulo Dibala (©Reuters)
Mauro Ikardi i Paulo Dibala (©Reuters)

Monca sanja najluđe snove: Galijani želi tandem Ikardi - Dibala u napadu?!

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.07.22. | 23:54

Nekadašnji prvi operativac Milana već kontaktirao agente oba igrača

Ako i neko mogao da bude apsolutni hit naredne jeseni u Seriji A, onda je to svakako Monca! Mali klub iz srca Lombardije nalazi se godinama pod kontrolom porodice Berluskoni, tačnije nekadašnjeg premijera Italije i vlasnika Milana Silvija i njegove desne ruke Adrijana Galijanija koji su ovog proleća dosanjali san i uveli ga u Seriju A kroz uzastopne promocije.

Otkako je uskočila u elitno fudbalsko društvo na Čizmi mnoga imena povezuju se sa Moncom. Jedno vreme bio je aktuelan Mario Baloteli, ali se tandem Berluskoni - Galijani ovog leta sprema da napravi šou na fudbalskoj pijaci jer namerava da u istom timu spoji Maura Ikardija i Paula Dibalu!

Izabrane vesti

Ova vest bi prošla uz smeh da je objavio bilo ko drugi do Đanluke di Marcija, čoveka koji je odavno najpouzdaniji izvor transfer informacija u Italiji. Di Marcio tvrdi da nakon potpisa dvojice štopera Andree Ranokije i imenjaka mu Karbonija, te golmana Alesija Kranja Monca želi ozbiljno da zakuva stvari na tržištu jer sanja verovatno najluđi fudbalski san. I ne samo da sanja, već je prvi operativac Monce Galijani već krenuo u akciju, te kontaktirao agente dvojice argentinskih ofanzivaca!

10. avgust, 21.00: (1,50) Real Madrid (4,30) Ajntraht Frankfurt (6,50)

Prvo je bilo razgovora sa Dibalinim zastupnikom kome je opipao puls, da bi zatim kontaktirao i Vandu Naru kako bi joj predstavio ideju i plan za sklapanje tandema koji bi mnoge naterao da Moncu prate svakog vikenda pomno. Galijani je dugogodišnjoj Ikardijevoj partnerki predočio da će čekati Maurita do poslednjeg dana prelaznog roka i, ako ne bude našao odgovarajući angažman van PSŽ, da bi voleo da ga vidi u Monci.

Sve ovo je na jako dugačkom štapu ako se uzme da je Galijani pre samo nekoliko dana izjavio da je dovođenje Andree Pinamontija "skup posao" pošto Inter traži 20.000.000 evra obeštećenja. Ako je Ikardijevo dovođenje samo po sebi teško i komplikovano za realizaciju, pre svega zbog pozicije Monce u italijanskom fudbalu, onda i Ikardijeve plate od 10.000.000 evra u PSŽ što bi zahtevalo ozbiljno odricanje, sa Dibalom je problematika drugačije prirode. Monca ima strašnu konkurenciju u milanskim gigantima Interu i Milanu koji su odavno krenuli po Hoju i nadaju se brzoj realizaciji transfera. Nerazuri praktično imaju usmeni dogovor sa Argentincem posle razgovora sa Bepeom Marotom, dok je šampion Italije uskočio nedavno i ponudio platu od 4.000.000 evra uz bogati bonus za potpis i proviziju agentu, s tim da bi Paolo Maldini ponovo mogao da odigra ključnu ulogu kao u nekim ranijim poslovima i na svoj autoritet i fudbalsku veličinu obezbedi Rosonerima ozbiljno pojačanje u napadu.

Svakako, za Moncu bi dupli argentinski posao bio ravan osvajanju Himalaja. Ali navikli smo da u fudbalu više ništa nije nemoguće. Dok se to dešava, Monca traži još jedno pojačanje u odbrani, dok je Stefano Sensi uzeo nekoliko dana da izvaga ponudu. Ideje za poslednju liniju su Marlon iz Šahtjora, Samir iz Votforda i Kan Ahjan iz Sasuola, dok se takođe pregovara sa Barselonom za Oskara Mingezu. Razgovori su u početnoj fazi, ali Monca traži način da sa Barselonom što pre pronađe rešenje kako bi se transfer završio što pre.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Paulo DibalaMauro IkardiAdrijano GalijaniMoncaOskar Mingeza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara