Možda će Mančester Siti i Rafinja zalečiti Barsinu finansijsku dubiozu

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 15:51

Šampion Evrope vidi Brazilca kao zamenu za Rijada Mareza ukoliko Alžirac ode u Saudijsku Arabiju

Pretrpeće Mančester Siti značajne promete tokom leta uoči kojeg je postao šampion Evrope. Već je izgubio kapitena Ilkaja Gundogana koji se kao slobodan igrač preselio u Barselonu, dok je neizvesna sudbina Bernarda Silve, Kajla Vokera, Ejmerika Laporta, ali i Rijada Mareza. U ovom trenutku Alžirac je blizu odlaska u Saudijsku Arabiju (odakle se očekuje ponuda izmđu 20.000.000 i 35.000.000 za 32-godišnjaka), upravo bi ishod te transfer sage uticao na Mančester Siti da zamenu za svoje desno krilo potraži baš u Barseloni.

Dobro obavešteni transfer ekspert Santi Auna sa francuskog Footmercato-a, javlja da su Građani naciljali Rafinju i da su sportski direktor engleskog kluba Ćiki Begiristajn i jedan od glavnih operativaca španskog kluba Deko u kontaktu oko Brazilca koji je pre godinu dana pojačao Barsu za 58.500.000 evra. Upravo je Deko bio ključna spona za prošlogodišnji transfer Rafinje iz Lidsa.

Izabrane vesti

Prema ekskluzivnim informacijama pomenutog francuskog medija, šampion Španije spreman je da sluša ponude za svog ofanzivca, a kako i ne bi bio kada mu je zbog finansijskog dar-mara u klubu ugrožena registracija pojedinih igrača. Pod hitno je potreban upliv svežeg kapitala, a njega bi u kasu Barselone mogao da unese momak koji je u debitantskoj nije eksplodirao, ali je uz nekoliko bombastičnih momenata ipak isporučio zapažene brojke - 10 golova i 12 asistencija na 50 utakmica u svim takmičenjima.

Barseloni je do 31. avgusta neophodna zarada od 60.000.000 evra kako bi mogla da registruje novogpridošle fudbalere među kojima su za sada Gundogan, danas promovisani Oriol Romeu, kao i štoper Injigo Martinez. Međutim, zbog propisa u ovakvim situacijama da Barselona bi morala da proda još nekolicinu igrača budući da deo obeštećenja ide na regulisanje finansijskih knjiga, a deo na reinvestiranje u nove igrače.

Lokalni Mančester Evening News je juče posao da će se Gvardioa, iako Marez napusti Etihad osloniti na Fila Fodena i Kola Palmera, ali činjenica je da je Foden mnogo više orijentisan na levu stranu terena, a da ni perspektivni Plamer nema karakteristike klasičnog krilnog fudbalera. Stoga, zamena bi morao da bude fudbaler Rafinjonog kalibra. Pritom je Brazilac u dresu Lidsa pokazao da može da igra na vrhunskom nivou u Premijer ligi. Sezonu u engleskoj eliti neposredno pre dolaska u Barsu obeležio je sa 11 golova i tri asistencije.


tagovi

RafinjaBarselonaLetnji prelazni rok 2023Mančester SitiRijad Marez

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara