Možda i najveći saudijski šamar evropskom fudbalu ovog leta: Gabri popunio poslednji slot Al Ahlija

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.08.23. | 16:15

Jedan od najtalentovanijih vezista Evrope se pridružio Marezu, Firminu, Kesiju, Mendiju...

Odveli su Saudijci bogatim ponudama mnoga zvučna imena evropskog fudbala ovog leta. Iako je na početku delovalo da će preteženo juriti iskusna i pomalo islužena imena, na kraju se ispostavilo da je arapski talas zahvatio više igrača u zenitu karijera nego veterana.

A možda i najveći dragulj saudijske ofanzive je danas dodat u krunu Al Ahlija. Ugovor sa klubom iz Džede je potpisao španski vezista Gabri Veiga iz Selte. Reč je o momku koji ima samo 21 godinu, bio je otkriće Primere u prošloj sezoni, igrač meseca u ligi u februaru, budućnost je španskog fudbala i fudbaler kojeg su ovog leta želeli Mančester Siti, Liverpul, Čelsi, PSŽ, na kraju i Napoli koji je praktično sve bio dogovorio...

Izabrane vesti

Ali mimo svih očekivanja, Gabri Veiga je danas stavio paraf na ugovor sa Al Ahlijem. Tamo je popunio osmo, poslednje mesto rezervisano za strance. Pre njega je Al Ahli doveo golmana Eduara Mendija iz Čelsija, štopere Rodžera Ibanjeza iz Rome i Meriha Demirala iz Atalante, vezistu Franka Kesija iz Barselone i ofanzivce Alana San Maksimana iz Njukasla, Rijada Mareza iz Mančester Sitija i Bobija Firmina iz Liverpula. Na obeštećenja je potrošio preko 180.000.000 evra a najskuplji je na kraju bio Veiga. Selti su platili otkupnu klauzulu u visini od 40.000.000 evra.

Ključ transfera je ipak u onome što su ponudili mladom Špancu. U Vigu je igrao za 500.000 evra godišnje, Napoli mu je nudio 2.200.000 evra po sezoni i bio je prihvatio... A onda je u priču uleteo Al Ahli sa strašnom ponudom od 12.500.000 evra neto po sezoni. Nije se mnogo razmišljao i prihvatio je trogodišnji ugovor koji će ga učiniti bogatijim za skoro 40.000.000 evra. A posle će imati vremena i da se vrati u evropski fudbal.


tagovi

Gabri VejgaLetnji prelazni rok 2023Saudijska ArabijaAl Ahli Džeda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara