Samardžić (©Reuters)
Samardžić (©Reuters)

Muka za Udineze: Ako ispadne iz lige, Samardžić odlazi kao slobodan igrač

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 13:25

Crno-beli bi mogli da budu na dvostrukom gubitku

Kako se bliži letnji prelazni rok, tako se ponovo zahuktavaju priče oko Lazara Samardžića.

Bio je srpski reprezentativac letos nadomak prelaska u Inter, pa se zimus pričalo da je u odmaklim pregovorima sa Napolijem, ali je i dalje u Udinezeu.

Izabrane vesti

A, danas italijanska „Gazeta delo Sport“ donosi informaciju da je Juventus reaktivirao interesovanje za Samardžića i da ga je stavio na spisak mogućih pojačanja za leto.

Najnovija vest, koju je lansirao „Kalčo merkato“, kaže da bi Juventus ili neki drugi zainteresovani klub mogao da dovede Lazara Samardžića – bez obeštećenja! Naime, srpski fudbaler ima u ugovoru sa Udinezeom klauzulu da ako klub ispadne u Seriju B, onda on automatski postaje slobodan igrač.

Udineze je u prilično nezavidnoj poziciji, ima samo jedan bod više od Frozinonea, koji je prvi ispod crte. A, u naredna dva kola crno-beli će igrati sa Bolonjom i Napolijem, dok će kasnije imati i međusobni okršaj sa Frozinoneom, tako da je u toj trci sve otvoreno.

Bio bi to dvostruko težak udarac i gubitak za Udineze ukoliko bi ispao iz lige, jer ne samo što bi ostao bez mesta u društvu najboljih, nego bi mu i jedan od najboljih igrača, Lazar Samardžić, otišao kao slobodan igrač, pa ni od velike novčane dobiti, na koju crno-beli sa „Frijulija“ računaju, ne bi bilo ništa.

S druge strane, kao što Udineze igra promenljivo tokom cele sezone, takav je i slučaj sa Samardžićem, koji je odigrao 28 utakmica u crno-belom dresu, postigao četiri gola, za dva asistirao, ali u 2024. godini je malo puta odigrao svih 90 minuta.



tagovi

UdinezeLazar SamardžićSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara