Screenshot - twitter.com/ASRomaEN
Screenshot - twitter.com/ASRomaEN

Murinjo dobio novog napadača: Uzbekistanac od 20.000.000 evra potpisao na pet godina

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 23:44

Eldor Šomurodov je najnovije pojačanje Vučice

Htela je Roma Sardara Azmuna, ali nije uspela da se dogovori sa Zenitom. Zato se okrenula ka napadaču Đenove Eldoru Šomurodovu i kroz par dana postigla dogovor sa Grifonima. Sada je transfer i zvanično potvrđen, 26-godišnji fudbaler iz Uzbekistana je potpisao ugovor do leta 2026. godine sa Vučicom, dok će timu sa Luiđi Ferarisa pripasti 17.500.000 evra, uz još dodatnih 2.500.000 kroz bonuse, kao i 10 odsto od naredne prodaje.

Transfer je formulisan kao pozajmica sa pravom otkupa, Roma se obavezala da plati 17.500.000 evra, pa je napadač stavio i paraf na petogodišnju saradnju sa klubom.

Izabrane vesti

Stigao je Šomurodov u Đenovu minulog leta kao zamena za Kšištofa Pjonteka. Nije blistao u prvom delu sezone, ali kada se adaptirao pokazao je da mu Serija A jako dobro leži. Postigao je skupa osam pogodaka na 31 zvaničnom meču u dresu Grifona.

U Italiju je stigao iz ruskog Rostova, za koji je na 91 nastupu postigao 18 golova tokom četiri sezone provedene u klubu. Pre toga je u domovini branio boje Bunjodkora i Mašal Mubareka. Od 2015. godine je član uzbekistanske reprezentacije, za koju je upisao 44 nastupa i postigao 21 pogodak, pa je trenutno na deobi petog mesta liste najboljih strelaca u istoriji Uzbekistana (isti broj golova, ali na gotovo trostruko više nastupa postigao je bivši igrač Anžija i Krasnodara Odil Ahmedov).

Šomurodov je treće pojačanje Rome ovog leta posle desnog beka Brajana Rejnoldsa (Dalas) i golmana Ruija Patrisija (Vulverhempton). Vučica je za pojačanja izdvojila 44.750.000 evra, računajući u tu cifru i 9.000.000 evra za otkup ugovora Rožera Ibanjeza, koji je minulu sezonu proveo na pozajmici u klubu iz Atalante.

Klub sa Olimpika je dosad zaradio svega 1.220.000 evra, za pozajmice Pau Lopeza i Džengiza Undera, koji su se preselili u redove Olimpik Marselja.

Očekuju se još brojna poslovanja Rome na transfer tržištu, prioriteti su angažovanje levog beka koji će odmeniti povređenog Leonarda Spinacolu, kao i veznog igrača - prva želja kluba je Granit Džaka iz Arsenala, mada Švajcarac ima i ponudu Tobdžija za produžetak saradnje.


tagovi

Eldor ŠomurodovRomaĐenovaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara