Filipo Falko (©Starsport)
Filipo Falko (©Starsport)

Mutu doveo Falka u Rumuniju, Filipo tražio najveći platu u Klužu

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.02.24. | 14:27

Navodno je čak i potpisao

Imao je kompilacije poteza koje su probudile maštu među navijačima Crvene zvezde, ali je na kraju iz Crvene zvezde otišao na mala vrata. I po svemu sudeći brzo se snašao i to dosta dobro, jer iako se pisalo da će Filipo Falko u drugu ili čak treću ligu Italije, u Rumuniju će da se bori za vrh tabele.

Kako prenose lokalni mediji, Falko je prošao malu probu kod legendarnog Adrijana Mutua u Klužu i ako je za verovati onome što se do sada pisalo, finansijski se prilično lepo uhlebio.

Izabrane vesti

Pro Sport piše da je Falko u prvoj godini tražio od Kluža mesečnu platu od 20.000 evra koja bi u drugoj sezoni narasla na 25.000. I sve to iako u ovoj sezoni nije odigrao ni minuta, pošto se Crvena zvezda tek zimus ratosiljala njegovog ugovora.

Javio se onda Kluž, posle poraza u derbiju sa Rapidom koji je Falko uživo gledao, tim je pao na treće mesto na tabeli. Ima klub svoje finansijske muke. Predsednik Kristijan Balaj je nedavno otkrio da Kluž na mesečnom nivou troši oko 267.000 evra neto na plate fudbalera. Kad je Balaj stigao u klub, trošio je oko 530.000 evra mesečno.

Veterani u klubu poput Ćiprijana Deaka ili Marija Kamora sa sve bonusom mogli su da dobace do sume od 28.000 evra neto na mesečnom nivou, ali su navodno i svi oni morali da prihvate da im plate budu umanjene maltene za 50 odsto, a zauzvrat ugovori produženi.

Po toj logici Falko bi bio najplaćeniji. mada ni on verovatno neće dobiti koliko je tražio na prvu loptu.


tagovi

Filipo FalkoZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara