Fudbaleri Specije (Printscreen)
Fudbaleri Specije (Printscreen)

Na 180 minuta od Serije A: Tri preokreta u režiji dva tima za isti san

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.08.20. | 15:17

Frozinone u prvom meču finala plej-ofa za promociju u vrh italijanskog fudbala dočekuje Speciju

Pokazali su Frozinone i Specija u prethodnih desetak dana da ništa nije nemoguće i nakon što su morali da nadoknađuju zaostatak u prethodnim utakmicama plej-ofa protiv favorizovanih timova, u finalu će se boriti za poslednje mesto u Seriji A (21.00).

Bjankoneri iz Ligurije imali su nešto lakši zadatak, s obzirom da su plej-of započeli u polufinalu, kao najbolje plasirani tim u doigravanju, zbog čega će i u velikom finalu u slučaju nerešenog ishoda posle dve utakmice, otići u elitu.

Izabrane vesti

Ovakva povlastica bila im je od velikog značaja i u prethodnoj rundi, kada su posle 0:2 na Bentegodiju, režirali preokret i ukupnim rezultatom 3:3 čekirali kartu za veliko finale. U Frozinoneu pak potpuno druga priča. Kao najslabiji tim, četa Alesandra Neste nije imala luksuz da igra na remi, pa se prvo u četvrfinalu protiv Čitadele, a potom i u polufinalu sa Pordenoneom, posle preokreta provukla do poslednjeg stepenika nadomak Serije A.

Ako su pravila na strani ekipe Vinčenca Italijana, tradicija je na strani Frozinonea, barem kada su mečevi kod kuće u pitanju. Žuto-plavi na svom Benito Stirpeu nikada nisu pretrpeli poraz, savladavši Bjankonere pet puta, uz tri nerešena ishoda.

Nestin tim dolazi na meč iz izolacije koju je proveo u hotelu nadomak grada. Bivši fudbaler Milana neće odstupati od svojih 3-5-2, sa Dionisijem i Novakovičem u napadu. S druge strane, u formaciji 4-3-3, Speciju će u napadu predvoditi junaci preokreta protiv Kjeva, Galabinov i Nzola, kojima će društvo praviti Gjasi.

SERIJA B - PLEJ-OF (FINALE)

Nedelja

21.00: (2,45) Frozinone (2,85) Specija (3,40) 


tagovi

Serija BFrozinoneSpecija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara