(©Starsport)
(©Starsport)

Na kraju kao na početku: Ilija Stolica ostaje trener Partizana, zasad

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 21:02

Svi su izgledi da će voditi tim na Kipru

Početak sedmice: llija Stolica ostaje trener Partizana. Kraj sedmice: Ilija Stolica ostaje trener Partizana.

Ništa se nije promenilo ni posle još jednog kiksa, iako je pritisak na čelnike crno-belih da povuku radikalan potez i smene šefa stručnog štaba sve veći posle poraza u Novom Pazaru u četvrtom kolu Mozzart Bet Superlige (0:1). Strateg Parnog valjka preživeo je još jedan dan na klupi, jer se o njegovom statusu nije ni raspravljalo.

Izabrane vesti

Mada je najavljeno da će se vrhuška kluba iz Humske sastati kako bi razmotrila šta je najbolja opcija u ovom trenutku, niti je došlo do sednice Upravnog odbora, niti su se pretpostavljeni sreli sa Ilijom Stolicom da analiziraju viđeno u prvih nekoliko takmičarskih utakmica. Situacija je takva da ništa nije rešeno. Pat pozicija. Partizan nije smenio Stolicu, iako je deo ljudi iz vrha planirao. Hoće li u tome uspeti niko sa sigurnošću ne može da kaže, bez obzira što je svima na i van Topčiderskog brda jasno kako ključ problema za stanje u klubu nije na klupi i da bi eventualnom rokadom čelnici dobili samo vreme za sebe.

Kako se situacija među crno-belima menja očas posla tako tako je u ovom trenutku izvesnije da će Ilija Stolica nastaviti sa pripremnom gostovanja na Kipru. Ekipa već u sredu putuje za Larnaku na prvi meč trećeg kvalifikacionog kola za plasman u Ligu Evrope i velike su šanse da će na čelu kolone biti upravo trener koji je pre dva meseca nasledio Aleksandra Stanojevića. U tom slučaju, zavisno od ishoda utakmice sa AEK-om, predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura, zajedno sa saradnicima, odlučili bi da li da Stolicu ostave na sadašnjoj poziciji ili da se upuste u rokadu. Zamene su ionako pikirali: u pitanju su nekadašnji reprezentativci, sveži u trenerskom poslu, Albert Nađ, angažovan u Teleoptiku i Igor Duljaj, bez posla pošto je bio asistent Savu Miloševiću i Aleksandru Stanojeviću.

S obzirom da je Humska trusno područje, niko ne može da garantuje da će već sutra neće biti sastanka na stadionu. Ako se i desi, epilog u ovom trenutku se ne nazire kao definitivan. Sve je na pola. Jedno je sigurno: Ilija Stolica nastavlja dalje. Na neodređeno. I u tom grdnom ambijentu, kad zna da mu klub do kraja ne veruje, mora da sprema tim za jednu od vitalnih utakmica ovog leta. Nimalo zahvalna pozicija.



tagovi

Ilija StolicaFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara