Nad Kartaginom sijaju Crne zvezde

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.19. | 09:25

Defanziva Tunisa solidno funkcioniše, ali teško da će uspeti da izdrži sve nalete braće Andrea i Džordana Ajua i ostalih brzih i pokretljivih napadača rivala

Gana i Tunis došli su sa šampionskim ambicijama u Egipat, ali grupnu fazu uspešno su prebrodili tek u poslednjem kolu, s tim da su ostavili različite utiske. Ako je suditi po tome, momci iz zemlje u Gvinejskom zalivu znatno su bliži ulasku među osam najboljih na svom petnaestom učešću na Kupu afričkih nacija koji su osvajali četiri puta, dok su u pet navrata gubili u finalu.

Crne zvezde su posle remija sa Beninom (2:2) i braniocem trofeja Kamerunom (0:0) bez većih poteškoća slavile protiv Gvineje-Bisao, iako je njihov selektor Džejms Kvesi Apija ponovo izmešao karte. No, veliki izbor kvalitetnih fudbalera omogućava mu bezbolno rotiranje ekipe – jedini pravi hendikep je povreda krila Njukasla Kristijana Atsua – pa će njegov kolega s klupe Tunisa Alen Žires imati ozbiljan problem u pripremi meča.

Izabrane vesti

Kad smo kod francuskog stručnjaka, posle svakog susreta u grupi trpeo je brojne kritike povodom neinspirativnih partija svojih izabranika, pre svega zbog nesposobnosti da stvaraju šanse timskom igrom, već se oslanjaju na individualne kvalitete. Orlovi Kartagine provukli su se sa tri nerešena rezultata i reklo bi se da su potrošili kompletnu zalihu sreće, a za uspeh protiv Gane neophodno je mnogo više. Istina, defanziva im solidno funkcioniše, ali sumnjamo da će uspeti da izdrži sve nalete braće Andrea i Džordana Ajua i ostalih rivalovih brzih i pokretljivih napadača. Međutim, sumnjamo u goleadu jer su na obe strane iskusni i taktički izbrušeni internacionalci.

Kad se sve sagleda, očekujemo prolaz Ganaca uz 0-3.

Sve mečeve Kupa afričkih nacija možete da gledate uživo na MozzartBet sajtu i aplikaciji i to potpuno besplatno.

KUP AFRIČKIH NACIJA - OSMINA FINALA

Petak
Maroko - Benin 1:1 (nakon penala 1:4)
/En Nesri 76 - Adilehu 53/

Uganda - Senegal 0:1
/Mane 14/

Subota
Nigerija - Kamerun 3:2 (1:2)
/Igalo 19, 63, Ivobi 66 – Bahoken 41, N’Žije 44/

Egipat - Južna Afrika 0:1 (0:0)
/Lorč  85/

Nedelja
Madagaskar - DR Kongo - penalima 4:2 (2:2, 1:1)
/Amada 9, Andrijatsima 77 - Bukambu 21, Mbemba 90/

Alžir - Gvineja 3:0 (1:0)
/Belali 24, Marez 57, Una 82/

Ponedeljak
18.00: (3,60) Mali (2,95) Obala Slonovače (2,30)

21.00: (2,45) Gana (2,85) Tunis (3,40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara