Pelegrino Mataraco (©Reuters)
Pelegrino Mataraco (©Reuters)

Nagelsmanov bivši cimer novi trener Hofenhajma

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 12:16

Pelegrino Mataraco potpisao do leta 2025. godine

Doskorašnji trener Štutgarta Pelegrino Mataraco posle tri meseca pauze ponovo ima angažman. Nakon omladinskog pogona u kom je već radio, 45-godišnji Amerikanac italijanskog porekla, čije su i igračka i trenerska karijera vezane isključivo za Nemačku, vodiće prvi tim Hofenhajma.

Posao u Štutgartu bio je prvi veliki test za Mataraca. Izdržao je okruglo 100 utakmica, posle čega su mu se Švabe zahvalile na saradnji zbog pretposlednjeg mesta na tabeli. Prethodno je u drugom delu sezone 2019/2020, kada je preuzeo tim, uspeo da obezbedi plasman u Bundesligu.

Izabrane vesti

Trenersku karijeru počeo je u mlađim kategorijama Nirnberga, paralelno se školujući na Sportskom univerzitetu u Kelnu, gde je bio cimer sa sadašnjim trenerom Bajern Minhena, Julijanom Nagelsmanom. Zajedno su radili upravo u Hofenhajmu, gde je Mataraco prvo vodio mlađe selekcije, a onda i bio pomoćnik svom prijatelju u stručnom štabu prvog tima. Na toj poziciji ostao je i posle Nagelsmanovog odlaska u RB Lajpcig, sarađujući sa njegovim naslednikom Alfredom Šrederom.

Poziv za povratak u Hofenhajm stigao je posle rastanka sa Andreom Brajtenrajterom, koji je ekipu ostavio na 14. mestu, s pet bodova od zone ispadanja, a tri od mesta koje vodi u baraž sa trećeplasiranim iz Cvajte. Prošle sezone Materaco je uz dosta sreće sačuvao Štutgart u najjačem rangu nemačkog fudbala, pa se u Hofenhajmu nadaju da će uspeti da ponovi rezultat, a onda i napreduje pošto je ugovor potpisan do leta 2025.

"Rino ne poznaje samo klub, već i veliki broj igrača iz ličnog iskustva tokom prethodnog boravka ovde. Poznajemo ga dobro i verujemo da je on pravi čovek za mesto trenera prvog tima", izjavio je Hofenhajmov direktor Aleksander Rozen.


tagovi

HofenhajmBundesligaJulijan Nagelsman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara