©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (četvrtak, 13. maj): Pikantno uz Noleta u Rimu i RB Lajpcig s Dormundom u finalu Kupa Nemačke

Vreme čitanja: 4min | čet. 13.05.21. | 08:05

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

N. ĐOKOVIĆ – A. DAVIDOVIČ FOKINA, 10.05

Izabrane vesti

(Tenis, ATP Rim)

Alehandro Davidovič Fokina naredni je rival Novaku Đokoviću u trećem kolu mastersa u Rimu. On je savladao Kamerona Norija iz Velike Britanije sa 6:2, 6:3 za 78 minuta igre, ali je malo verovatno da ima naročite moći da se suprostavi najboljem na svetu. Naš as nije nikada igrao, ali je zato trenirao sa Fokinom za koga kaže da je specijalista za šljaku, te da je brz i ima eksplozivne udarce.

RB LAJPCIG – DORTMUND, 20.45

(Fudbal, Kup Nemačke, finale)

Bikovi nisu dobili Borusiju pune četiri godine! U pet od prethodnih šest utakmica Dortmund je slavio. Njihove okršaje karakteriše veliki broj golova, pa je tako na prethodna dva susreta došlo 4+. I pre toga imali smo rezultate poput 4:1, 3:3, 3:2. RB je blagi favorit po kvotama, ali nikoga ne bi trebalo da iznenadi ukoliko odluka ne padne posle 90 minuta.

ASTON VILA – EVERTON, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Everton bi pobedom u meču odloženog, 19. kola mogao da smeni Pevce sa sedme, evropske pozicije. Biće uzbudljivo, a Aston Vila razapeta na konopce, mada je još od 2019. bije glas nevolje za Everton. Naime, Aston Vila je prvog dana ovog meseca tukla Anćelotijev sastav u gostima. Vreme je za revanš, a pošto se gostima sada više žuri, jasno je ko će biti pod većim pritiskom.

MAN. JUN. – LIVERPUL, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Mančester Junajted ulazi u veliki derbi sa čak 13 bodova više od mrskog rivala - Liverpula. Sa preostale četiri utakmice do kraja šampionata, izbegavanje poraza bi garantovalo Crvenim đavolima završetak sezone ispred ekipe Jirgena Klopa. Bez obzira na matematiku, čini se da je takav scenario nepobitan i neosporan, jer je iza Olea Gunara Solskjera i njegovih pulena veliki napredak u sezoni zatvorenih stadiona. Inače, poslednji derbi velikih rivala dobio je Junated, kada je u januarskom meču FA kupa slavio sa 3:2, što pamtimo i kao meč koji je prekinuo podugačku 0-2 tradiciju para.

VALJADOLID – VILJAREAL, 19.00

(Fudbal, Španija 1)

Viljareal je sedmi, dakle na ivici evropskih ambicija, dok Valjadolid na 17. mestu smatramo elementarno ugroženim od fenjeraša u sastavu Ueska, Elče i Eibar. Dakle, onima koji su na prethodnih pet utakmica čak četiri puta remizirali gori pod nogama, a nezgodno je i što ih u meč uvodi poraz od Valensije od 3:0. Viljareal je dobio poslednji meč para sa 2:0, a pošto će i jedni i drugi sada imati matematičke motive, jasno je da će tenzije biti.

GRANADA – REAL MADRID, 22.00

(Fudbal, Španija 1)

Nikad uzbudljivija borba za titulu u Primeri, tera Real Madrid na akciju, odnosno gura ka pobedi koja može da odlučuje o tituli. Naime, prva tri tima su u prošlom kolu remizirala, a kako je Granada dva puta uzastopno poražena, a Real joj je večni dželat jasno je šta se očekuje. Zidan će posle 2:2 sa Seviljom sigurno insistirati na tome. 

KROTONE – VERONA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Krotone je već član Serije B, A Verona u dubijozi. Naime, gosti su izgubili tri, pa remizirali na protekla dva susreta, što ih u ovom momentu održava na 10. mestu tabele. Inače, Verona je dobila poslednji meč para na koji tri puta uzastopno dolazi GG igra sa konačnih 2:1.

ST. LIJEŽ – MEHELEN, 16.00

(Fudbal, Belgija 1)

Ostende na prvom mestu ima 30, a današnji rivali po 28. To znači da će se koplja lomiti, uprkos nesavršenostima sa obe strane. Setimo se kako je Standard poražen od Ostendea sa 6:2, pa se zapitajmo šta može da nam priredi domaćin koji je u januaru Mehelen tukao sa 0:4. Inače, 4+ tip na ovom paru jako je učestao, pa će igrački ponovo biti interesantno razmišljanje o potencijalnoj goleadi.

CELJE – KOPAR, 20.00

(Fudbal, Kup Slovenije, polufinale)

U martu je na ovaj par umalo došao prelaz 1-2, zapravo došlo je 1-X, što se ostvarilo isključivo zbog Dangubića koji je u 83. minutu pogodio penal za Celje, a zatim u četvrtom minutu nadoknade vremena promašio sa bele tačke. Tako je to bilo, a valja znati i da je Kopar sada u lošoj formi, mada to peto mesto na tabeli ne govori. Celje je međutim u fenjeraškom ropcu, pa će za njih ovo biti utakmica koja nije od primarnog značaja.

FENERBAHČE – DARUŠAFAKA, 19.15

(Košarka, Turska 1, plej-of)

Fener je u 29. kolu poražen od Efesa sa 84:88. Gudurić je na tom meču postigao 20 koševa, ali to nije bilo dovoljno, pa će u prvoj četvrtfinalnoj utakmici plej-of sesije biti interesantno posmatrati pristup Igora Kokoškova ovako važnoj utakmici. Istina, Fener je tradicionalno u plusu naspram Darušafake, ali posle ne tako dobre serije tima na svim frontovima, ne može se sa sigurnošću tvrditi kako će se ekipa u ovoj prilici pokazati.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara