NAJAVA DANA (četvrtak, 17. jun): Holanđani na Austriju, Danci na Belgijance, kreće Evrobasket za dame

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.06.21. | 06:41

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Odličan utisak u mečevima prvog kola ostavili su i Makedonci i Ukrajinci. Istina nisu uspeli da iznenade, ali se nisu ni sramotili. Iako su bili blizu remija, poraženi su. Makedonija od Austrije 1:3, a Ukrajina od Holandije 2:3. U međusobnom duelu, prvom još od 2015. godine, pobednik će se ozbiljno uključiti u borbu za osminu finala, poraženi ostati bez šansi, dok remi neće mnogo značiti u takmičarskom smislu. Ipak, ako izuzmemo navijačke strasti, Ukrajinci bi trebalo da su tek nešto sposobniji rival.

DANSKA – BELGIJA, 18.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Belgijanci su u prvom kolu dobili Ruse sa 3:0, dok Danci na svom kontu imaju minimalan poraz od Finaca. Danci bukvalno treba da strahuju od Lukakua koji je već dva puta tresao mrežu, pa će presing na njega u ovom slučaju biti glavna opsesija Danaca. Inače, ove dve selekcije su se poslednji put suočile 2020. godine u Ligi nacija, kada su Belgijanci slavili na oba meča. Drugi je doneo jakih 4:2, što znači da će i sada u fokusu biti razmišljanje o potencijalno najisplativijem tipu na golove.

HOLANDIJA – AUSTRIJA, 21.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Austrija je na premijeri savladala debitanta na Evropskim prvenstvima Makedoniju, dok su Holanđani bili bolji od Ukrajine. Iako je Frank De Bur izveo formaciju sa tri štopera, njegovi izabranici su igrali prilično ofanzivno. Slavili su Holanđani sa 3:2, a fudbalski deluju svakako sposobnije od Austrijanaca. Takva im je i međusobna istorija u kojoj se selekcija Austrije vodi kao gubitnik.

KOLUMBIJA – VENECUELA, 23.00

(Fudbal, Kopa Amerika)

Kolumbija je u prvom kolu savladala Ekvador sa 1:0, dok Venecuela ima logičan poraz od Brazila koji je došao do konačnih 3:0. Inače, Kolumbija je prošle godine u kvalifikacijama za Mundijal dobila Venecuelu sa 3:0. Ova selekcija veruje da i sada može da bude bolja, što se opravdava sastavom tima i konkretnijim pristupom igri.

BRAZIL – PERU, 02.00

(Fudbal, Kopa Amerika)

Gabrijel Žezus, Nejmar, Kazemiro i društvo lako su u prvom kolu savladali Venecuelu sa 3:0. Peru sigurno ne gaji naročite šanse, a jedino mu ostaje nada da će se odbraniti, odnosno izbeći visok poraz. Poslednji put sa Brazilom su igrali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prošle godine, a rezult je bio 2:4. Tada je došao prelaz 1-2, a Brazil je stigao, pa prestigao rivala koji je u 59. minutu imao 2:0 u džepu.

MINSK – ENERGETIK BGU, 17.00

(Fudbal, Belorusija 1)

Nema favorita među timovima sredine tabele. Minsk ima dva remija i poraz od Gomelja sa poslednjih pet mečeva, dok je Energetik BGU poražen od Vitebska sa 3:2. Interesantno je da su obe utakmice završene 5+ ishodima, koji je sve do prošle godine umeo da se zalomi i na ovom paru. Imajući u vidu forme, te sporadično i sada visoke rezultate timova, videćemo koliko golova može sada da nas obraduje.

SRBIJA Ž. – ITALIJA Ž, 18.00

(Košarka, Evropsko prvenstvo, žene)

Naša ženska seniorska reprezentacija otputovala je u Valensiju, gde će na Evropskom šampionatu braniti bronzanu medalju osvojenu pre dve godine u Beogradu. Saša Čađo i Maja Škorić uverene su da će borbenost i motivacija biti presudne, te da je moguće već na startu poraziti Italiju

CRNA GORA Ž. – GRČKA Ž, 15.00

(Košarka, Evropsko prvenstvo, žene)

U crnogoskom taboru smatraju da je Grčka najlakši protivnik u grupi, gde igraju još i Srbija i Italija. Grkinjama će faliti Spiridopulo i Kristinaki, međutim to nikako neće umanjiti respekt koji Crna Gora gaji prema rivalu. U svakom slučaju, Grčka je lošiji rival, pa se očekuje da Crnogorke budu te koje će meč voditi u ritmu koji im odgovara.

ARGENTINA – SRBIJA, 10.00

(Odbojka, Liga nacija)

Naš tim juče je savladao Bugarsku sa 3:0 u setovima, pa deluje da izabranici Slobodana Kovača ulaze u ritam koji jedna Argentina ne može da pokvari. Uzgred, današnji rival Srbije je juče poražen od Rusije sa 1:3, pa treba biti realan, odnosno ne previše opušten kako se rivalu ne bi dozvolilo da se razigra i uzme neki set našoj selekciji.

V. TROICKI – F. TIAJFO, 17.20

(Tenis, ATP London, trava)

Amerikanac Frensis Tijafo je mlad, na travi jako dobar teniser koji je pre ovoga uzeo turnir u Notingemu. I našem Viktoru Troickom leži ovakva podloga, a sećemo se i kako je upravo ovog rivala savladao 2019. godine na US Openu. Imajući u vidu da je tridesetpetogodišnji Troicki, koji je do glavnog žreba došao kroz kvalifikacije, u prvom kolu pobedio je 26. igrača sveta Lorenca Sonega u dva seta – 6:4, 6:4. Nadamo se da će i otpor 65. reketu planete biti dostojan.


tagovi

najava danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara