Fudbaleri Milana (©Reuters)
Fudbaleri Milana (©Reuters)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 26. april): Ranjeni Rosoneri na Olimpiku, Lester želi Ligu šampiona, Porto ne odustaje od krune u Primeiri

Vreme čitanja: 4min | pon. 26.04.21. | 06:59

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Posle poraza od Mančester Sitija (0:2) i Lestera (2:3), Lisice su se sa dva vezana slavlja vratile na željeni kolosek i nastavile trku za ligu šampiona. Sa druge strane, Kristal Palas u bezbednoj zoni "odrađuje" posao do kraja sezone, a jedini susret na kojem nije prosuo bodove u prethodnih šest kola bilo je gostovanje Vest Bromviča. Jesenji meč završen je bez pobednika (1:1), a u prošloj sezoni obe utakmice pripale su Lesteru.

TORINO - NAPOLI, 18.30

(Fudbal, Italija 1)

Današnji rivali sa imperativom pobede dočekuju utakmicu 33. kola. Za Torino je svaki naredni susret važan kako bi ostao iznad zone ispadanja, dok Napoli nema pravo na grešku ukoliko želi da ostane u trci za Ligu šampiona. Oba kluba u poslednjih pet kola upisala su po dve pobede i remija uz jedan poraz, a prvi duel ove sezone završen je bez pobednika (1:1).

LACIO - MILAN, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Oba kluba utakmicu 33. kola dočekuju sa još svežim ranama od prethodnih poraza. Lacio je na gostovanju Napoliju ostao praznih šaka (2:5) i tako prekinuo niz od četiri slavlja, dok je Milan izgubio na svom terenu od Sasuola i tako ispustio priliku da priđe Interu koji je osvojio samo bod protiv Specije.

EIBAR - REAL SOSIJEDAD, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Real Sosijedad je oscilacijama u prethodnim kolima ugrozio mesto u borbi za Evropu, ali se pobedom nad Seltom (2:1) vratio na željeni kolosek. Ipak, da bi uspela da održi korak u odnosu na Betis i Viljareal ekipa sa San Mamesa će morati da nastavi da osvaja bodove, a prvu priliku će imati protiv već otpisanog Eibara. Fenjeraš je u poslednjih sedam kola osvojio tek bod, te je još samo u teoriji u trci za opstanak.

DARMŠTAT - BOHUM, 20.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Bohum sigurnim korakom korača ka Bundesligi, a priliku da upiše 20. pobedu u prvenstvu pokušaće da iskoristi protiv Darmštata. Lider Cvajte u prethodnih pet kola ostvario je četiri pobede uz jedan poraz, međutim, današnje gostovanje neće biti lak posao uprkos dobroj formi jer i domaćin može da se pohvali dobrim igrama s obzirom na to da je poražen na samo jednom susretu u prethodnih sedam kola.

BENFIKA - SANTA KLARA, 20.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Benfika je porazom pre dva kola od Žil Visentea izgubila korak u odnosu na Porto i došla u situaciju da u nastavku nema pravo na grešku ukoliko ne želi da ispusti i treće mesto s obzirom na to da joj Braga diše za vratom. Sa druge strane, Santa Klara već neko vreme nema rezultatski imperativ i meč dočekuje potpuno rasterećena. Iako je Benfika u znatno boljoj situaciji, prethodni međusobni susreti najavljuju otvorenu igru, a u poslednja četiri meča oba tima postizala su po gol.

MOREIRENSE - PORTO, 22.15

(Fudbal, Portugalija 1)

Serijom pobeda Porto je pokazao da nema nameru da odustane od trke za tron, a u prilog mu idu tri remija Sportinga u četiri kola te je razlika sada samo četiri boda. Vrebajući novu grešku lidera Zmajevi se okreću gostovanju Moreirenseu, a na ruku drugoplasiranom timu ide činjenica da današnji rival nema pred sobom bilo kakav rezultatski pritisak.

KILMARNOK - SENT MIREN 20.45

(Fudbal, Kup Škotske)

Rivali u plej-autu u potpuno različitim pozicijama dočekuju četvrtfinale Kupa Škotske, s obzirom na to da je Kilmarnok prvi iznad zone ispadanja i predstoji mu neizvesna završnica sezone, dok je Sent Miren na vrhu tabele, daleko od strepnje za budućnost. Upravo zato, gosti će biti u prilici da se posvete drugom takmičenju i borbi za polufinale, međutim forma domaćina i četiri pobede uz remi na poslednjih pet utakmica nagoveštavaju neizvesnu borbu.

PARTIZAN - SPLIT, 16.00

(Košarka, ABA)

Duel Partizana i Splita za crno-bele predstavlja priliku da petom pobedom u nizu makar delimično poprave bledi utisak koji su ostavili u aktuelnoj sezoni, dok će Splićani sa druge strane pred sobom imati imperativ pobede imajući u vidu da se nalaze na deobi 13. pozicije sa Krkom i Borcem. Ipak hrvatski klub pred sobom će imati veoma težak zadatak s obzirom na to da osim forme, na strani rivala je i tradicija jer je Partizan slavio u svih pet duela od 2008. godine.

ZADAR - CRVENA ZVEZDA, 18.00

(Košarka, ABA)

Crvena zvezda u gostima Zadru ima priliku da šestom uzastopnom pobedom napravi idealnu uvertiru u plej-of, dok Zadar bez bilo kakvog motiva dočekuje poslednji abaligaški duel u ovoj sezoni. Tradicija kada su u pitanju međusobni dueli u potpunosti je na strani crveno-belih koji su izgubili samo jedan od poslednjih 15 susreta.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara